Nettipalvelut

Netissä olevista apupalveluista voit hakea apua nimettömänä, missä päin Suomea tahansa. Sivuilta löydät paljon tietoa erilaisista elämäntilanteista sekä mahdollisuuksista keskustella ryhmässä tai ammattilaisen kanssa. Palvelut ovat maksuttomia.

Nuortennetti

Nuortennetti on Mannerheimin Lastensuojeluliiton ylläpitämä nettisivusto, josta löydät ihmissuhteisiin, kouluun, kiusaamiseen, mielenterveyteen ja päihteisiin liittyvää tietoa. Sivusto on suunnattu noin 12−18-vuotiaille nuorille. Nuortennetissä on mahdollista osallistua yleiseen keskusteluun ja chattiin tai kirjoittaa nettikirjepalvelun kautta kirje, johon vastaa vapaaehtoistyötä tekevä aikuinen.

Nuortennetin yhteydessä toimii myös Lasten ja nuorten puhelin, johon soittaminen on täysin maksutonta. Soitto ei näy merkintänä puhelinlaskussasi, ja soittaa saat myös nimettömänä. Puhelin päivystää numerossa 116 111, ma−pe klo 14−20 ja la−su klo 17−20, vuoden jokaisena päivänä.

MIELI Suomen Mielenterveys

MIELI Suomen Mielenterveys -sivustolta (entinen Suomen Mielenterveysseura) löydät tietoa mielenterveysongelmista, kriiseistä sekä vaikeista elämäntilanteista. Sivustolla löydät myös tietoa erilaisia mielenterveyden tukipalveluita kasvokkaisista palveluista ryhmä-, vertaistuki- ja verkkopalveluihin. MIELI ry:n kriisipuhelin päivystää numerossa 09 2525 0111 arkisin klo 9–07 sekä viikonloppuisin ja juhlapyhinä klo 15–07.

Sekasin-chat

Nuorille suunnatussa Sekasin-chatissa voit keskustella mistä tahansa mieltäsi askarruttavasta kysymyksistä ja aiheista. Pääset keskustelemaan nimettömänä, kahden kesken koulutettun vapaaehtoisen ja ammattilaisen kanssa. Sekasin-chat on auki vuoden jokaisena arkipäivänä klo 7-24 ja viikonloppuisin klo 15-24. Sekasin-chattia koordinoi Suomen mielenterveysseura. Myös Nuortenlinkin aikuiset ovat mukana chattaamassa. 

Nuorten Mielenterveystalo

Nuorten Mielenterveystalo tarjoaa asiallista ja luotettavaa tietoa nuoruusiän tyypillisimmistä mielenterveyden häiriöistä ja ongelmista, niiden tunnistamisesta, hoidosta sekä sopiviin palveluihin ohjautumisesta.

Sivustolta löydät muun muassa Vapaaksi viiltelystä -omahoito-ohjelman, jonka tarkoitus on auttaa ymmärtämään, mistä viiltelyssä on kyse, mitä tarkoitusta se palvelee ja miksi siitä on joskus vaikea päästä eroon. Ohjelma sisältää runsaasti tehtäviä, joiden avulla voi oppia ymmärtämään paremmin itsetuhoista käyttäytymistä.

Netari

Netari on Pelastakaa Lasten ylläpitämä verkkonuorisotalo, jossa voit tavata muita nuoria sekä jutella nuorisotyöntekijöiden ja vapaaehtoisten luotettavien aikuisten kanssa. Netari seikkailee myös muun muassa Habbossa ja Irc-Galleriassa.

Sivustolta löydät hyödyllisen viikkokalenterin, johon on listattu lähes kaikki nuorille suunnatut chatit aukioloaikoineen!

Nettiturvakoti

Nettiturvakoti auttaa väkivallan kaikkia osapuolia, niin väkivaltaa kokenutta kuin väkivallan tekijääkin, sekä läheisestä huolissaan olevaa. Nettiturvakodista löydät tietoa, selviytymiskeinoja sekä testejä liittyen perhe- ja lähisuhdeväkivaltaan sekä esimerkiksi mahdollisuuden keskustella ammattilaisen kanssa anonyymissa chatissa.

Varjomaailma

Varjomaailma on paikka kaikille niille, joilla on huoli vanhempien juomisesta tai muusta päihteidenkäytöstä. Siellä voit kertoa oman tarinasi tai lukea, mitä muut ovat kirjoittaneet. Varjomaailmassa toimii myös keskustelualue, jossa voit ottaa puheeksi juuri sinua mietityttävät asiat. Tarjolla on avointa keskustelua, luotettavan aikuisen vastauksia sekä suljettuja vertaistukiryhmiä. Sivuilta löydät tietoa siitä, mistä voit hakea apua, jos kotona on vaikeaa.

Nuortenelämä

Nuortenelämä.fi -sivustolta voit kysyä eri alojen asiantuntijoilta esimerkiksi ihmissuhteisiin, päihteidenkäyttöön, peliongelmiin, koulunkäyntiin ja terveyteen liittyvistä asioista. Sivustolta löydät myös kiinnostavaa tietoa muun muassa hyvinvointiin, talouden hallintaan ja aikuistumiseen liittyen.

Takuu-Säätiö

Takuu-Säätiö tarjoaa neuvontaa ja ratkaisuja velkaongelmiin chatissa ja puhelimitse. Lisäksi apua tarjotaan oman talouden hallintaan ja ongelmien ennaltaehkäisemiseen. Sinun ei siis tarvitse olla pikavippien vanki ottaaksesi yhteyttä – kaikenlaiset talouteen ja rahaan liittyvät kysymykset ovat tervetulleita. Kannattaa tutustua myös Pennoon, joka on Takuu-Säätiön tuottama nettipalvelu omien menojen ja tulojen päivittäisen seurannan avuksi.

Sinuiksi

Sinuiksi.fi on neuvonta- ja tukipalvelu, jossa voit kysyä sukupuolen ja seksuaalisen suuntautumisen moninaisuudesta. Sinuiksi järjestää puhelin- ja nettipäivystyksen lisäksi myös chat-vertaisryhmiä, jotka on suunnattu erityisesti nuorille.

Nettisyli

Syömishäiriöliitto Syli ry:n nettipalvelusta löydät tukea syömishäiriön tunnistamiseen ja siitä toipumiseen.

Kun koulu loppuu

Nuorille suunnattu sivusto, joka tarjoaa tietoa koulutus- ja uravaihtoehdoista. Sivustolta löydät myös chatin, jossa voit kysyä opolta kouluun, opintoihin ja työelämään liittyvistä kysymyksistä.

Tukinet

Tukinet on netissä toimiva kriisikeskus, jossa voit maksutta saada henkilökohtaista tukea, osallistua erilaisiin keskusteluryhmiin tai etsiä tietoa elämän eri tilanteista ja tarjolla olevista palveluista.

Peluuri

Peluuri on sivusto, joka on tarkoitettu rahapelien pelaajille, heidän läheisilleen ja työssään pelihaittoja kohtaaville. Peluuri auttaa sekä netissä että puhelimitse. Peluurin nettisivuilta löydät neuvontaa, keskusteluja ja vertaistukea. Peluurin palvelut on pääasiassa tarkoitettu yli 18-vuotiaille, mutta myös nuoremmat voivat ottaa yhteyttä ongelmatilanteissa. Nimetön ja maksuton auttava puhelin palvelee arkisin klo 12−18 numerossa 0800 100101.

Rikosuhripäivystys RIKU

Rikosuhripäivystys auttaa tilanteissa, jossa olet joutunut rikoksen tai rikosyrityksen kohteeksi tai olet ollut todistamassa rikosta. RIKU neuvoo myös tilanteissa, jos et ole varma onko tapahtunut rikos. Chat-palvelu on auki arkisin klo 9-15 sekä maanantaisin lisäksi klo 17-19. Rikosuhripäivystys palvelee myös numerossa 116 006 suomeksi ma-pe klo 9-20 ja ruotsiksi klo 12-14.

Etsivä nettityö

Etsivä Nettityö on Online nuoria varten. Jos jokin asia painaa mieltäsi, niin pohtiminen luotettavan aikuisen kanssa voi helpottaa. Mikään asia ei ole liian suuri tai pieni tullaksesi juttelemaan. Nettietsivien kanssa käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia ja kahdenkeskisiä. Etsivä Nettityö on online sunnuntai-, maanantai- ja tiistai-iltaisin klo 20–23.30 ja suunnattu ensisijaisesti 12–29-vuotiaille. Iltapäivystäjät löydät muun muassa Discordista, WhatsAppista, Ask fm:stä, Instagramista ja Facebookista.