nuori pelaa peliä kännykällä

Koulukampanja

EDIT 29.8: ILMOITTAUTUMINEN VUODEN 2022 KOULUKAMPANJAAN ON TÄYNNÄ, KIITOS KAIKILLE ILMOITTAUTUNEILLE. MIKÄLI OLET KIINNOSTUNUT ENNAKKOILMOITTAUTUMAAN VUODEN 2023 KOULUKAMPANJAAN, VOIT OTTAA MEIHIN YHTEYTTÄ SÄHKÖPOSTITSE [email protected]

Yläkoulun opettaja! Hukkaputki-koulukampanja tulossa marraskuussa 2022!

Lähde yläkoululuokkasi kanssa mukaan Nuortenlinkin Hukkaputki-koulukampanjaan marraskuussa viikolla 45 (7.-11.11.2022). Kampanjassa toteutetaan luokan kanssa hauska Hukkaputki-oppitunti interaktiivista tarinapeliä pelaten. Tunnin toteuttamiseksi saatte valmiin tuntiohjelman sekä materiaalipaketin. Jokainen osallistuva luokka saa oppilailleen Nuortenlinkin Pikkasen pihalla? -nappikuulokkeet. Lisäksi opiskelijoille tarjotaan mahdollisuus osallistua somepostaus-kisaan, jossa arvotaan 7 kpl Pikkasen pihalla? -Popsocket puhelinpidikkeitä. Kampanja on luokille maksuton.

Kampanjan toteutusviikolla vietetään Ehkäisevän päihdetyön viikkoa ja Hukkaputki-oppitunti on oiva tapa toteuttaa päihdekasvatusta oman luokan kanssa. Materiaalit sekä ohjeistus Hukkaputki-tunnin toteuttamiseksi postitetaan ilmoittautuneille luokille lokakuussa ennen kampanjan ajankohtaa. Kampanjan ohjeistus lähetetään myös sähköpostitse.  

Ilmoittautuminen on auki 10.10.2022 saakka tai kunnes kampanja on täynnä, joten ilmoita luokkasi mukaan jo nyt! Ilmoittautumaan pääset täältä. 

Tutustu Hukkaputki-tarinapeliin täältä

Kannattaako sosiaalisen paineen takia käyttää nuuskaa? Miten auttaa kiusaamisen kohteeksi joutunutta kaveria? Sopivatko päihteet ja mielenterveysongelmat yhteen?

Hukkaputki on tarinapeli, joka on suunnattu 12-15-vuotiaille nuorille. Peli tarjoaa hauskaa tekemistä, mutta myös virikkeitä omiin pohdintoihin eri päihteistä ja mielenterveydestä. Pelaajana pääsee itse vaikuttamaan pelin kulkuun tekemällä erilaisia valintoja tutuissa ja arkipäiväisissä tilanteissa. Peli soveltuu osaksi yläkoululaisten opetusta ja on toimiva väline ehkäisevän päihdetyön toteuttamiseen nuorten kanssa.

Pelin idea tarkoitus herättää keskustelua päihde- ja mielenterveyden teemoista. Hukkaputki tarjoaa turvallisen ympäristön kokeilla erilaisia valintoja – myös niitä huonompia. Pelissä voi testata, miten erilaiset valinnat vaikuttavat ja mihin ne voivat johtaa.

Peli on pelattavissa ilmaiseksi joko tabletilla, tietokoneella tai puhelimella. Peliä voi pelata suomenkielellä sekä ruotsinkielellä. 

Lisätietoa koulukampanjasta saat sähköpostitse: [email protected]