Kävijäkysely 2022

Olemme kehittämässä Nuortenlinkkiä entistä paremmaksi. Vastaamalla nimettömään kyselyyn voi voittaa huikeita palkintoja. Vastaa kyselyyn täällä.

nuori pelaa peliä kännykällä

Koulukampanja

Vuoden 2021 koulukampanja on täynnä. Mikäli haluat mukaan ensi vuoden 2022 koulukampanjaan, ilmoita ystävällisesti kiinnostuksestasi sähköpostitse [email protected]

Yläkoulun opettaja! Hukkaputki-koulukampanja tulossa marraskuussa 2021!

Lähde yläkoululuokkasi kanssa mukaan Nuortenlinkin Hukkaputki-koulukampanjaan marraskuussa viikolla 45 (8.-12.11.2021). Kampanjassa toteutetaan luokan kanssa hauska Hukkaputki-oppitunti interaktiivista tarinapeliä pelaten. Tunnin toteuttamiseksi saatte valmiin tuntiohjelman sekä materiaalipaketin. Jokainen osallistuva luokka saa oppilailleen Nuortenlinkin Pikkasen pihalla? -juomapullot. Lisäksi luokille tarjotaan mahdollisuus osallistua somepostaus-kisaan, missä omalle luokalle voi voittaa jaettavaksi Pikkasen pihalla? -Popsocket puhelinpidikkeet. Kampanja on luokille maksuton.

Kampanjan toteutusviikolla vietetään Ehkäisevän päihdetyön viikkoa ja Hukkaputki-oppitunti on oiva tapa toteuttaa päihdekasvatusta oman luokan kanssa. Materiaalit sekä ohjeistus Hukkaputki-tunnin toteuttamiseksi postitetaan ilmoittautuneille luokille lokakuussa ennen kampanjan ajankohtaa. Kampanjan ohjeistus lähetetään myös sähköpostitse.  

Kampanjan ilmoittautuminen on päättynyt. Ilmoittautuminen on auki 10.10.2021 asti tai kunnes kampanja on täynnä, joten ilmoita luokkasi mukaan jo nyt! Ilmoittautumaan pääset täältä. 

Tutustu Hukkaputki-tarinapeliin täältä

Kannattaako sosiaalisen paineen takia käyttää nuuskaa? Miten auttaa kiusaamisen kohteeksi joutunutta kaveria? Sopivatko päihteet ja mielenterveysongelmat yhteen?

Hukkaputki on tarinapeli, joka on suunnattu 12-15-vuotiaille nuorille. Peli tarjoaa hauskaa tekemistä, mutta myös virikkeitä omiin pohdintoihin eri päihteistä ja mielenterveydestä. Pelaajana pääsee itse vaikuttamaan pelin kulkuun tekemällä erilaisia valintoja tutuissa ja arkipäiväisissä tilanteissa. Peli soveltuu osaksi yläkoululaisten opetusta ja on toimiva väline ehkäisevän päihdetyön toteuttamiseen nuorten kanssa.

Pelin idea tarkoitus herättää keskustelua päihde- ja mielenterveyden teemoista. Hukkaputki tarjoaa turvallisen ympäristön kokeilla erilaisia valintoja – myös niitä huonompia. Pelissä voi testata, miten erilaiset valinnat vaikuttavat ja mihin ne voivat johtaa.

Peli on pelattavissa ilmaiseksi joko tabletilla, tietokoneella tai puhelimella. Peliä voi pelata suomenkielellä sekä ruotsinkielellä. Tutustu peliin tästä.

Kampanjan ilmoittautuminen on päättynyt. (Ilmoittaudu mukaan kampanjaan täältä. Ilmoittautuminen on auki 10.10.2021 saakka tai kunnes kampanja on täynnä). 

Lisätietoa koulukampanjasta saat sähköpostitse: [email protected]