Kävijäkysely 2022

Olemme kehittämässä Nuortenlinkkiä entistä paremmaksi. Vastaamalla nimettömään kyselyyn voi voittaa huikeita palkintoja. Vastaa kyselyyn täällä.

Lue tarinoita

Nuorten kirjoittamia tositarinoita elämästä. Tarinoita voi myös kommentoida. Oman tarinasi voit kertoa täällä. Tarinat ja kommentit julkaistaan tarkastuksen jälkeen.

Olin joka päivä täynnä uutta puhtia toiselle luokkalle asti. Meidän luokalle tuli eräänä vuonna uusi oppilas. Halusin mun parhaan kaverin kanssa tutustua häneen. Oltiin sulassa sovussa tosi pitkään, kun kolmosella astui muotiin lyhenteet kuten lol, omg, daa.
561
3518
Elämäni ei ole ollut mitenkään huonoa eikä siinä ole tapahtunut mitään hirveätä. Yksi asia minua on vain mietityttänyt. Tiedän, ettei minun ikäisenä vielä kovinkaan moni juo viinaa. Vanhempana kuitenkin useat nuoret alkavat käyttämään viikonloppuja siihen, että juovat erilaisia alkoholijuomia.
434
2598
Päinvastoin muista luokkamme tytöistä, lähes välitin ulkonäöstäni tai siitä minkälainen olin. Pystyin puhumaan kaikille suoraan ja rehellisesti. Tunsin itseni erilaiseksi ja tykkäsin kylvää sitä tunnetta. Erilaisuus oli minusta hieno ja vallan mahtava asia.
536
1629
Huomenta sanoin äidille kun talsin portaat alas. Huomenta vastasi äiti. Tulehan syömään äiti kehotti. Juu, harjaan vain hiukset, meikkaan ja puen vaatteet. Vastasin. Kannattaa tänään ehtiä kouluun kun et eilen ehtinyt. Juu, kyllä mä tänään ehdin. No hyvä, muistakkin. Äiti kiusoitteli.
15039
17477
Olen ollut koulukiusattu jo monta vuotta. Kaikki alkoi toisella luokalla, kun asuimme perheeni kanssa vielä pienellä paikkakunnalla. Olin luokkamme pisin, hieman ylipainoinen ja r-vikainen. Monet luokkalaiset kiusasivat minua, etenkin pojat, mutta ihme kyllä tyttöjäkin oli mukana kiusaamisessa.
522
2061
Olen siis 18-vuotias nuori mies. Ensimmäisen kerran kokeilin huumeita jo 12-vuotiaana. Silloin poltin kannabista ensimmäisen kerran. Siitä se alkoi, huomasin, että hei tässähän ei ole mitään pahaa. Kunnes 14-vuotiaana tajusin, ettei polttelu enää riitäkään. Päätin kokeilla amfetamiinia.
720
1555
"Haluutsä?" Mä otin, ajattelin kokeilla, halusin tietää miltä se tuntu kerta siitä niin puhuttiin. Muisti sumenee, alan oksentamaan ja lihakset kramppaa. Sydäntä puristaa ja tuntuu että kohta se pysähtyy. Ensimmäinen kannabiskokeilu.
504
1750
Syksyn ensimmäisenä koulupäivänä tapasin erään tytön. Luulin hänen olevan mukava. Olin itse ujo, joten en uskaltanut puhua hänelle mitään. Muutamien viikkojen sisällä tyttö alkoi kiusaamaan minua. Hän sulki minut pois kaveriporukoista. Tyttö halusi, että olen yksin.
521
1790
Kun olin viiden, aloitin esikoulun. Isommat lapset tönivät ja haukkuivat minua "ylipainoni" takia. Olin aina hiukan muita isompi ikäisekseni mutten koskaan ylipainoinen. Sama jatkui ala-asteelle päästyäni, väkivalta muuttui rajummaksi ja rajummaksi.
272
1955
Olin äidin kertoman mukaan 2-vuotias, kun kaikki alkoi. En muista ajasta mitään, mutta jos hypätään muutama vuosi eteenpäin, kun olin 6-vuotias. Äiti haki minut eskarista ja tulimme kaikki kolme, minä, pikkusiskoni ja äiti yhdessä kotiin. Kotona ei ollut ketään.
546
2755
Koulussani on monta oppilasta, jotka ovat yksin välitunneilla. Ja sellaisia, jotka ovat kiusattuja koko ajan. Muuton vuoksi minun piti vaihtaa koulua. Silloin huomasin, että tässä koulusta voisi alkaa uusi elämä. Mulla oli toive, että tämä koulu olisi ihan erilainen kuin vanha.
301
1306