Osaiskohan joku antaa neuvoja

onneton näiden juttujen kaa Ikä: 19

Moi. Mul olis kaks ongelmaa (no on niitä enemmänki mut kaks joihin tarviin nyt kipeästi neuvoja)
Tutustuin yhdessä sovelluksessa yhteen poikaan, joka vaikuttaa ihan kivalta ja silleen. Ollaan juteltu vaan ihan perus ja näin. Mutta mua ahdistaa. Ihan sikana. Koska se saattaa ehkä tykätä musta ja en tiiä, mitä teen, koska mun ois pitäny ajatella enemmän että en pysty ehkä tällä hetkellä mihinkään ystävyyttä enempään koska mun mielenterveys ja koska asun vielä kotona. Pelkään että se tykkää musta koska en halua rikkoa sen sydäntä sillä, että ite en tiiä tykkäänkö siitä kuitenkaan muuten ku kaverina. En vaan tiedä miten sanoa se sitten jos mun jossain vaiheessa täytyy. Sit se kun asun kotona, oon 19-vuotias mutta mun vanhemmat, varsinkin toinen niistä kontrolloi vielä tosi vahvasti mun elämää. En siis halua, että ne saa tietää tästä. Kun ei ne ymmärrä että osaan jo arvioida itse netissä tapaamieni ihmisten luotettavuutta tai etten jaa mitään super yksityisii tietoja heti jne.
Oon päihteetön, uskovainen nuori. Vanhemmista just se ei-uskovainen on se tiukempi. Oon tosi yksinäinen ja siks oon avoin myös netissä tutustumiselle. Mun vanhemmat ei oo. ei ne silleen voi mua kieltää, ku oon täysikänen ja näin mutta en jaksa sitä et ne paheksuu. yhdestä toisestakin kaverista johon tutustuin netissä aikaisemmin (täysikäisenä) nii ne ei suhtautunu siihenkään kovin hyvin. Mut asia ois varmasti paljon pahempi, jos kyseessäois joku poika.
Mulla on ocd oireita, diagnosoitu ahdistuneisuushäiriö ja oon ihan jo niiden takia hyvin vainoharhainen ja varovainen netissä. mun vanhemmat ei silti luota muhun siinä asiassa yhtään. oon kyllästyny siihen että kotona oon silleen lapsi että en saa ollenkaan itsenäisyyttä mut sit kuitenki pitäis olla ”aikuismainen”. Muutenkin tää tiukempi vanhempi on tosi kontrolloiva eikä pelkästään mua kohtaan. Ja tiedän että se on varmasti pettynyt mun valintoihin esim uskovaisuuteen ja siihen, että oon hakenut ammattilaisen apua
mielenterveysongelmiini. Ehkä mun pitäis sanoa sille pojalle, että ei voida olla ees kavereita mut en halua valehdella enkä myöskään kertoa että se johtuu perhe tilanteesta. sitä paitsi se kuulostais tekosyyltä, koska kukaan ei usko, et ku oon täysikänen nii vanhemmat sais vielä päättää siitä keneen tutustuu.
Ymmärtäisin kyllä jos olis aihetta huoleen, mut oon aina ollut päihteetön ja sen lisäks oon varovainen, en vaihtele kuvia enkä aio harrastaa seksii ennen avioliittoo. Mun ikäsenä ja nuorempanakin mun vanhemmat ite on jo tyyliin käyny bileissä ja baareissa, ainakin toinen niistä. En oikeasti tiedä mitä teen. Oon meidän perheen musta lammas ja vihaan itseäni. Haluaisin yrittää vaan aikuistua omalla tyylilläni.
Mulla ei oo rahaa muuttaa pois ainakaan ennen ens vuoden syksyä, jos valmistun ja pääsen opiskelemaan toiseen kaupunkiin yliopistoon. Toisaalta kuitenkin mun äiti on yrittänyt aina tukea mua ja se hyväksyy
kyllä mun uskon ja se varmaan vaan ei luota muhun niin siks ei oo kovin innoissaan nettikavereista tai ammattiavusta. En halua pahoittaa äidin mieltä tai anta vaikutelmaa, et se olis tehny jotain väärin kun tiedän, että se on yrittänyt parhaansa.
En tiiä mitä tehdä. Haluaisin vaan aikuistua rauhassa ja saada olla oma itteni. Niin pitkään esitin jotain muuta ku olin että saisin ihmisten hyväksynnän ja nyt kun saan paljon paheksuntaa se harmittaa. mutta on se silti parempaa kuin feikki elämä. kaikki muut neuvot tosi tervetulleita paitsi se, että joutuisin valehdella jollekulle tai pahottaa jonkun mielen.
 

Kommentit

tm 09.08.2022 - 14:00

se on hyvä että oot varovainen netissä ja jos se kaveri joka sulla on netissä on oikeesti luotettava niin hyvä ja mä sanoisin että pidä välit sen kanssa. ja jos se myöhemmin kertoo että se tykkää susta niin kerro että lupaat ajatella asiaa, mutta sun kannattais kertoo myös että sun toinen vanhempi on todella tiukka. ja että sulla on ahdistusta ja mielen kanssa vaikeuksia. sun ei tarvii kertoo kaikkea sille vaan sen verran mitä ite haluat. jos se on sitten sulle sellanen henkilö kelle voit kertoo enemmänkin niin kerro jos se sua auttaa.

Nuortenlinkki 18.07.2022 - 10:59

Moi 'Onneton näiden juttujen kaa'. 

Se haluatko jatkaa tutustumista kyseiseen poikaan on täysin sun käsissäsi. Kuulostaa, että teillä on ollut ihan kivoja keskusteluita ja jos tällä hetkellä tuntuu siltä, ettet halua hänestä tai kenestäkään mitään vakavampaa niin se on täysin ok sanoittaa! Eikä sitä tarvitse edes sen kummemmin perustella, kuin sanoa, että näen sut kaverina tai en etsi tällä hetkellä suhdetta. Toki poikaa saattaa hetkellisesti tilanne harmittaa, mutta hän kyllä pääsee siitä yli, vaikka näin kävisi. Ehkä hänellekin on ok, että olette vain kavereita, ehkä ei, mutta asiasta kannattaa ehdottomasti keskustella, vaikka se voikin tuntua vähän epämukavalta ottaa asia puheeksi.

Kuulostat todella vastuulliselta nuorelta ja onpa ikävää, että toinen vanhemmistasi kontrolloi vahvasti elämääsi. Sulla ei täysi-ikäisenä ole velvollisuutta kertoa keihin olet yhteydessä ja varsinkin, kun tiedät millaisen reaktion kertominen saattaa heissä aiheuttaa, on hyvä, että asetat niitä omia rajoja ja päätät mitä asioita kerrot ja jätät kertomatta. 

Todella ikävää kuulla, että olet saanut kritiikkiä myös siihen, että olet hakenut ulkopuolista apua mielenterveysongelmiin! Kontrollointi ja eristäminen ovat väkivallan muotoja ja on todella ikävää, ettet saa aikuistua omaan tahtiin tai ettet saa tukea omiin päätöksiisi. Yksi asia mitä voisit tuossa tilanteessa tehdä, on olla yhteydessä oman kuntasi sosiaalipäivystykseen. Voisit heidän kanssa miettiä tarkemmin tilannettasi ja olisiko esimerkiksi mahdollista saada taloudellista tukea omilleen muuttoon. Kuulostaa siltä, että asetat muiden tarpeet jatkuvasti omien tarpeiden edelle. Toki joku saattaa hetkellisesti pahoittaa mielen siitä, että teet päätöksiä, jotka ovat sulle parhaaksi, mutta toivottavasti vanhempasi alkavat pikkuhiljaa kunnioittaa sinun omia rajoja ja ymmärtää, että vaikka he olisivat tietyistä asioista eri mieltä, niin päätökset ovat loppupeleissä sinun käsissäsi.  

Lisää uusi kommentti