en enää jaksa

13v tyttö Ikä: 13

Eli oon 13-vuotias tyttö. mun elämä on ollu aina vähä omituista. Kaikki aina kertoo mulle kuinka olin niin iloinen pikkulapsena. Kunnes menin eskariin ja siellä mua alettii nimitellä. Sama jatku ykköselle mut silloin siihen liitty enemmän ihmisiä. Samaa jatku 4luokkaan asti kunnes siihen liittyi koko luokka ja myös opettaja. Ne haukku mua jatkuvasti ja arvosteli. Se aiheutti paljon ahdistusta joka johti taas siihen että sain paniikkikohtauksia hyvin monesti. Mun vanhemmat alkoi myös arvostella mua. Sitten mun lemmikit kuoli, ja ne oli ollu tärkeimpiä asioita mulle. Joo tää kuulostaa tyhmältä mutta se sattu hyvin paljon. Olin noin vuoden tuntematta mitään iloisuutta kunnes aloin vähitellen toipua asiasta. Mua ahdisti ihmiset silloin hyvin paljon ja en uskaltanu puhua niille, kavereita en hankkinu ikinä sillä pelkäsin et ne arvostelis mua.

Pääsin seiskaluokalle ja mä luulin et kaikki olis okei, vaikka mua ahdisti jatkuvasti mutta ei niin paljoa. Mutta sitten siskoni väitti asioita vanhemmilleni ja he uskoivat häntä. En ollu tehny oikeasti mitään mitä siskoni väitti. Sitten minulla ja vanhemmillani oli iso tappelu jossa sain kuulla kuinka paha ihminen olen. Tajusin että vanhempiani ei kiinnosta minä ollenkaan. Pikkusiskoni huutaa joka päivä minulle että olen kauhein ihminen ikinä, aiheutan pahaa kaikille, kuinka mun pitäis vaa olla hiljaa koko ajan, ja kerran hän sanoi että mun pitäis tappaa itteni, hypätä rekan alle. Vanhempani kuuntelivat vieressä eivätkä sanoneet mitään.

Sitten mua alko taas ahdistaa kaikki hyvin paljo. ei enää huvittanu syödä ja aloin taas saamaa paniikkikohtauksia. Yhtäkkiä en enää pysty tuntea mitään. Tunnen tyhjyyttä jatkuvasti. Päätin kertoa tästä äitilleni ja hän sanoi vain "nyt loppuu tuollaiset puheet". Mua ahdistaa kertoa jollekin tästä jos se tuntee mut. Mä en enää vaan jaksa. Hän sanoi myös kuinka mun pitäis kasvaa jo eikä itkeä pikku asioista. Sitten hän syytti mua siitä että mua kiusattiin ja että kaikki paha mun elämässä on mun syytä.

Mä haluan vaan tän tyhjyyden olon pois ja oon yrittäny kaikkea mutta mikää ei toimi. Ainut asia mitä voin tuntea on ahdistus ja paniikki. Ennen nautin pienistäki asioista mutta nyt sekin on vaikeaa. En jaksa tehdä enää mitään.

Kommentit

Nuortenlinkki 06.05.2021 - 13:48

Moikka 13v tyttö!

Oot todella rohkea kun kirjoitit tarinasi. Kuulostaa siltä, että elämässäsi on tapahtunut paljon ja onkin aivan ymmärrettävää, että jaksaminen tuntuu silloin vaikealta. Laittaisitko meille Nuortenlinkin nettineuvontaan viestiä? Voidaan siellä miettiä yhdessä, mikä helpottaisi tilannettasi. Yksin ei tarvitse jäädä <3 Voit laittaa viestin tästä.

-Nuortenlinkki

12 vuotias poika 05.05.2021 - 21:47

toi ei ole normaali että vanhemmat välitä

14v tyttö<3 11.03.2021 - 22:01

ihanaa et uskalsit tänne heittää kaiken pahan, lähetän virtuaalihaleja!

Lisää uusi kommentti