Kävijäkysely 2022

Olemme kehittämässä Nuortenlinkkiä entistä paremmaksi. Vastaamalla nimettömään kyselyyn voi voittaa huikeita palkintoja. Vastaa kyselyyn täällä.

Paineita

x Ikä: 14

Moi. Oon 8lk tyttö ja mulla on tosi paljon stressiä arvosanojen kanssa. En oikein tiedä miten saisin hyviä arvosanoja muuta kuin, että viittaa paljon ja lue kokeisiin. Mutta olen todella ujo ja aina ollut hiljainen.
Minulle on todella vaikeaa viitata, koska pelkään, että vastaan väärin ja ihmiset haukkuu minua siitä. Ja näin on monta kertaa käynytkin. Yritän aina lukea kokeisiin, mutta jaksan todella harvoin, mikä on kyllä oma vikani, mutta en vain jotenkin usko itseeni.
Ja vaikka yritän lähes aina parhaani kaikissa aineissa, tuntuu, että se ei ikinä riitä.... Monet opettajatkaan ei vaikuta pitävän minusta. En tarkoita, että kaikkien pitäisikään minusta pitää, mutta olen huomannut, että meidän koulussa opettajat arvioi todella paljon sen perusteella kenestä tykkää. Opettajat myös yleensä kaikenlaisissa keskusteluissa vanhempieni
kanssa tms on sanonut pelkkää negatiivista. Erittäin vähän postiivista liioittelematta.

Kommentit

Aavikkokettu 16.01.2020 - 15:34

Ihan vitun ilkeitä opettajia ja sun pitäis varmaan kasvattaa vähän sun rohkeutta ja tsemppiä kokeisiin

🤗 15.01.2020 - 18:03

Hei ! 🤗
Vielä
JOS joku esim. pilkkaisi sua jos sulla on jossain tehtävässä väärä vastaus, opettaja kyllä puuttuu siihen.
Ei missään nimessä haittaa, jos joku tehtävä menee väärin ! 🤗
Tsemppiä ! 🤗

🤗 15.01.2020 - 18:03

Hei ! 🤗
Ymmärrän. Mä oon tosi samanlainen. Oon nyt 8-luokalla ja en viittaile yhtään. Se alkoi 5-luokalla kun ope vaihtui ja en uskaltanut viitata ja sit se jäi. Ainakin mä saan tosi hyviä arvosanoja kun teen muuten kaiken hyvin vaikka en viittaa.
• Ole ystävällinen muille koulussa.
• Lue kokeisiin hyvin ja aloita vaikka viikko ennen koetta. Tee esim. muistiinpanoja ja/tai ajatuskartta aiheesta. Lue myös ne hyvin.
• Tee kaikki tehtävät hyvin ja huolellisesti.
• Pyydä esim. vanhempiasi kuulustemaan sulta koeasiat.
Jos haluat alkaa viittailemaan, pyydä vaikka opettajia kysymään sulta suoraan joitakin helppoja tehtäviä.
Mene juttelemaan koulukurattorin kanssa.
Toivottavasti koulusi alkaa mennä paremmin ! 🤗
Tsemppiä ! 🤗

H 15.01.2020 - 16:03

Haha mullakin on ihania opettajia, mulle on monta kertaa valitettu mun negatiivisuudesta ja siitä etten tuu ikinä saamaan mitään aikaan jos se ei lopu, mutta minkäs teet asialle kun se on osa mun luonnetta.

Lisää uusi kommentti