Tarinani

Tyttö Ikä: 14

Olen jo nuorena alkanut vihaamaan itseäni. Minulle tuli usein vanhempieni kanssa riitoja, joidenka jälkeen menin aina huoneeseeni itkemään ja ajattelemaan itsestäni pahaa. Olen ajatellut itsemurhaa. Kukaan läheisistäni ei tiedä miltä minusta tuntuu, sillä en vain uskalla kertoa. 

Minulla on aina ollut ongelmia painoni kanssa. Ystäväni sanovat minua aina koulussa painavaksi, ja he luulevat sen olevan hauskaa. Oma veljenikin sanoi minua tänään läskiksi. Minusta tuntuu ettei minulla ole ketään.

Mummini juo todella paljon, ja sen takia hän sanoo välillä kamalia asioita. Yleensä kun olen aina toisessa huoneessa, ja hän on toisessa, kuulen oven takaa kuinka hän kiroilee. Isäni on todella mukava, mutta hän suuttuu helposti. Hän aina välillä huutaa minulle. En vain uskalla kertoa kenellekkään.
 

Kommentit

Julia Nuortenlinkistä 24.06.2019 - 14:19

Hei Tyttö ja kiitos tarinastasi!

Hienoa, että olet uskaltautunut kertomaan meille tilanteestasi. Olemme kuitenkin huolissamme sinusta, sillä kerrot vihaavasi itseäsi ja ajatelleesi itsemurhaa. 

Jokaisella meistä olisi hyvä olla ainakin yksi luotettava ja turvallinen henkilö, kenelle me uskalletaan kertoa huolistamme, ja keltä me voidaan pyytää tukea ja apua silloin, kun sitä tarvitaan. Jos perheenjäsenille puhuminen asiasta tuntuu liian pelottavalle, voisit koittaa miettiä olisiko elämässäsi muita tuttuja aikuisia, keille voisit puhua tilanteestasi? Tällainen aikuinen voi olla kaverin vanhempi, urheiluvalmentaja, terveydenhoitaja tai koulukuraattori. 

Jos kasvotusten puhuminen kipeistä asioista tuntuu liian jännittävälle, asiasta puhumista voi harjoitella esimerkiksi lähettämällä kysymyksen Nuortenlinkin Nettineuvontaan tai juttelemalla huolistasi Sekasin-chatissa ammattilaisen kanssa yhdessä pohtien, millaista apua on saatavilla, ja mikä voisi auttaa parhaiten sinun tilanteessasi.

Kaikkea hyvää sulle!
 

Lisää uusi kommentti