Masennus

txr06 Ikä: 12

Olen 12-vuotias poika, johon on kohdistunut paljon kiusaamista ja uhkailua ja minua on myös hakattu.

En olisi halunnut sellaista omalle enkä muiden kohdalle. Vaikka kiusaaminen on väärin kaikkia kohtaan, se on aika yleistä.

Halusin tehdä tämän siksi, että kaikki, jotka luukee tämän tajuaa, että kiusaaminen voi aiheutta pahoja ongelmia. Itse olen viillellyt ja tehnyt muuta sellaista. Kun olet lukenut tämän toivon, että jos olet kiusanut/jos kiusaat jotakuta lopeta se!

Kommentit

Anonyymi 08.06.2019 - 18:58

Muaki o kiusattu paljo alakoulussa. Yleensä haukuttii läskiks ja jätettiin ulos. Mun erilaisuus ei ollu myöskään hyvä asia, mua sanottii ryssäks ja sellast. Yritin monta kertaa kertoo opettajalle mut ei se auttanu. Jos ne sais tietää kuka tän kirjottaa nii ei mulle ainakaa mitää hyvää kävis. If u know what i mean

Ystävä 05.01.2019 - 22:30

Olet fiksu poika ja Sinussa ei ole vika jos joku kiusaa. On kyllä tosi kummallista että kiusaamista on niin paljon vaikka siitä puhutaan yleisesti ja on kaikenlaisia kampanjoita ja muita tukitoimia sen ehkäisemiseksi. Koulun henkilökunnalla pitäisi olla enemmän valtaa siihen puuttua ja myös vastuuta heidän pitäisi enemmän ottaa kiusaamisen torjumiseksi.
Pidä itsetunnostasi huolta, älä anna kiusaajien nujertaa vaikka vaikeaa välillä olisikin. Kiusaajilla itsellä on todennäköisesti jotain ongelmia itsensä kanssa, koska ei ihmisen luonnollinen tarve ole ketään kiusata. Heillä on todennäköisesti kypsymätön empatiakyky tai kieroitunut tarve saada huomiota. Myöhemmin kiusaajia voi vaivata huono omatunto oman käyttäytymisensä takia. Sinä voit olla tasapainoinen ihminen ja itsesi kanssa sujut, pidä itsestäsi huolta ja säilytä oma persoonasi. Olisiko sinulla joku aikuinen jolle voisit puhua kokemuksistasi tai puhuisitko koulussa jollekin vaikka terveydenhoitajalle.... kyllä koulun täytyisi ottaa vastuuta ja luoda kaikille koulurauha. Olisiko siellä koulussa vaikka joku tukihenkilö jonka kanssa voisi puhua aina tarvittaessa, sellainen pitäisi olla. Koita ehdottaa jollekin että kouluun pitäisi saada kiusaamisen kokeville tukihenkilö jos koulu ei muuten kykene sitä lopettamaan. Voisitko puhua myös vanhemmillesi, he varmaan haluaisivat tietää mitä koet ja miltä tuntuu, kunhan vain ymmärtävät mistä on kysymys. Olisiko sinulla myös joku ystävä, koita ystävystyä jonkun uuden kaverin kanssa. Joka tapauksessa voimia sinulle, jaksa käydä koulua, keskity siihen. Tilanteet muuttuu ja koulukin loppuu aikanaan. Toivon sinulle kaikkea hyvää elämässäsi, olet rakas! <3

rs 05.01.2019 - 03:34

Ikävä kuulla ja toivottavasti voit nykyään hyvin. kiusaaminen on syvält.

Lisää uusi kommentti