Itsetunto hukassa ja en syö enään:(

nuori tyttö Ikä: 13

Olen siis 13v tyttö Pirkanmaalta ja olen lukenut jonkun verran näitä muiden tarinoita ja ajattelin nyt itsekin kirjottaa tänne nyt. Aloin jo todella pienenä hengaa itseäni vanhempien kanssa ja sanon jo alkuun että en aio minun tarinalla rohkaista ketään päihteisiin tai syömättömyyteen!

Aloitan vaikka siitä, kun olin 3-4lk aloin jo silloin hengaamaan paljon vanhempien kanssa. Nuorimmat taisi olla oman ikäisiäni ja vanhemmat saattoivat olla jo 7. tai 8. lk. He käyttivät päihteitä ja sen sellaisia. Itse en halunnut vielä, mutta 4. lk kesällä, kun olin menossa 5. luokalle, päätin omasta tahdosta kokeilla päihteitä ja siitähän se alkoi sitten...

Aloin käyttämään tupakkaa ja käytin aina silloin, kun oli. En nyt mitenkään koko ajan mutta kumminkin. 5. lk join ensimmäiset kännit juhannuksena muiden kavereideni kanssa. Tiedän, että jotkut voi nyt tulla sanomaan, että olen vielä nuori tai olin nuori, mutta niitä asioita en enää voi muuttaa.

Aloin harrastaa 5. lk lentopalloa, joten lopetin kaiken nikotiinin ja alkoholin käytön kokonaan, joka oli hyvä asia. Siitä varmaan puolivuotta tai vähemmän mulla meni monien mua vanhempien kanssa välit, joka sekä hyvä että huono asia.

Sitten 5. lk kesällä lopetin lentopallon ja aloin taas käyttää päihteitä, mutta paljon vähemmän mitä ennen. Saatoin ottaa silloin tällöin tupakkaa kavereilta, jos joku tarjosi mutten muuten. Sitten tapasin kesäloman alussa yhden minulle tärkeän kaverin, jonka kanssa oltiin joka päivä kesälomalla ja ihan kuin paita ja peppu ja hän oli mulle kuin sisko. Kerroin mun kaikki asiat hänelle... Sitten kun mä menin 6. lk ja se meni 7. lk niin alussa kaikki oli hyvin ja oltiin niin kuin ennenkin lintsattiin usein yhdessä jne.

Sitten meillä meni välit, koska siihen tuli toinen tyttö ja vei mun paikan ja mä sorruin aika pahasti vaikka sanin itsekkin pahasti. Sitten en oikein käynyt kunnolla koulussa 6. luokalla aluksi ollenkaan. Myöhemmin kuitenkin kävin taas ihan normaalisti koulua ja meillä oli sellanen neljän porukka.

Nyt oon taas väleissä sen kanssa, jonka kanssa olin paita ja peppu 5. lk kesällä. Tai en nyt ihan samoissa kuin ennen, mutta toivoisin kyllä, että vielä joskus oltaisiin.

Nyt mulla on tullut paineita yläasteesta, että mua kiusattaisiin ja varsinkin ne mun vanhat kaverit. tekisi sitä Mulle on tullut myös ajatuksia, että pitäis olla laiha, joten en oikein syö enää. Juon paljon vettä ja syön omenan päivässä ja harvemmin ruokaa. Käyn myös salilla ja 3krt päivässä juoksulenkeillä. Joidenkin mielestä ei välttämättä kuulosta pahalta, mutta on se aika paha, kun ennen söin enemmän kuin nykyään ja lopetin vain yhtäkkiä syömisen. Olen laihtunut 2 viikon aikana noin 8kg eikä ruokaa tee juurikaan mieli. Painan nyt 43kg olen 151cm pitkä... Toivon, ettei nyt tänne kommentteihin tulla valittamaan, vaan antamaan vinkkejä tai muuten kertomaan omia kokemuksia...

Kommentit

Demo 31.03.2019 - 21:59

Voi kulta rakas❤ muista jos meet puhuu jollekkin niin se auttaa aina ❤?

Haavelintu 18.03.2019 - 21:18

Voi sua. Sun pitäisi kertoa ajatuksistasi jollekin vanhemmalle ihmiselle. Tiedän, ettei se välttämättä ole helppoa, mutta sun pitää saada vuodattaa sisällä olevia tunteitasi ja ajatuksia, sekä tukea joltain. Entäs vanhemmat? Minkälaiset välit teillä on? Vanhemmillekkaan ei ole kyllä välttämättä helppo kertoa tuollaisista asioista...
Muista, että olet kasvuiässä ja elimistösi tarvitsee polttoainetta jaksaakseen.
No, mistäs sä tykkäät? Olisiko joku uusi harrastus kiva juttu? Lentopallo on mukava harrastus jossa voi saada paljon kavereita. Jos sua ahdistaa joukkuelajit, niin miten vaikkapa lukeminen, kirjoittaminen, valokuvaus, piirtäminen? Kirjoitat kyllä hyvin. Entä blogin pito? Nuo juoksulenkitkin ovat mukava juttu, mutta muista levätä myös, jotta lihaksesi eivät rasitu liikaa. Olet kuitenkin vielä kasvuiässä oleva nuori. Niin, mikä vain kiinnostaa ja mikä kuulostaa kivalta. Löydät aivan varmasti oman juttusi ja intohimosi! Monissa nuorisotaloissakin järjestetään kaikenlaisia kivoja kursseja ja aktiviteetteja nuorille.
On muuten kiva kuulla, että sulla on kavereita. Teettekö jotain yhdessä? Ehkä yhdessä tekeminen saisi kaverisuhteenne lujemmaksi.
Ja mitä kiusaamiseen tulee, kiusaamisesta on aina kerrottava. Muista, ettei sinussa ole mitään vikaa ja että luultavasti kiusaajilla on ongelmia itsensä kanssa ja purkavat pahaa oloaan suhun, mikä on tietenkin väärin.
Voi olla, että sulla on huono itsetunto kaiken kokemasi jälkeen, mutta muista, että suussa ei kerta kaikkiaan ole mitään vikaa! Olet täydellinen juuri sellaisena kuin olet! Aivan varmasti kaikki kääntyy paremmaksi.
Muista, olet hyvä just tollasena ❤️

Anonyymi 25.02.2019 - 10:08

hae apuu pliis

Lisää uusi kommentti