Elämä on paha paikka

Kiusaus vei itsetunnon Ikä: 12

Oon 12 v tyttö Pohjois-Karjalasta. Oon kiusattu, ja miulle on huudeltu et kuin läski oot yms. Se vei miun itsetunnon ihan lokaan. Musta tuntuu, että oon oikeesti liian läski tai iso. Painan noin 53-54 kg, mutta laihduttaakaan en uskalla, koska tiedän mikä anoreksia on ja miten vaikeaa voi olla selviytyä siitä, sillä siskoni on ollut anoreksikko. Se aika oli minullekin erittäin vaikeaa, koska hän joutui osastolle monta kertaa vuodessa.

Joskus jään miettimään aikoja ennen kouluni alkua, koska silloin olin onnellisempi kuin ikinä. Kertokaa, miten saisin itsetunnon ja ilon takaisin. Kiitokset haluaisin sanoa myös perheelle, sukulaisille ja kavereille, jotka tukivat/tukevat minua. ❤️❤️❤️
 

Kommentit

IhastunutAtm 01.07.2019 - 18:33

Muista myös, että vaikka olisitkin nyt hieman pyöreä, sä oot vielä lapsi. Sä kasvat pituutta, hoikistut ja lapsenpyöreys alkaa lähteä pois. 12-vuotiaana ei kannata olla huolissaan tollasesta, sä kasvat vielä ja sun keho muuttuu, joten laihdutus ei ole oikee keino. Tsemppiä sulle, koita jaksaa ja muista et sä oot ihana tollasena ku oot!

Julia Nuortenlinkistä 01.07.2019 - 11:09

Hei Kiusaus vei itsetunnon ja kiitos tarinastasi!

Kiusatuksi joutuminen vaikuttaa meihin monin tavoin: se voi aiheuttaa ahdistusta, vaikuttaa negatiivisesti meidän identiteettiin, itsetuntoon ja kuvaan itsestämme, jopa masentaa. Kun me kuullaan muilta tarpeeksi monta kertaa olevamme tietynlaisia, saatamme alkaa näkemään itsemme muiden silmillä, vaikka nämä muiden näkemykset meistä eivät pitäisi paikkansa.

Älä yritä muuttaa itseäsi kiusaajien sanojen vuoksi. He eivät kiusaa sinua painosi vuoksi, sillä siinä tai sinussa ylipäätään ei ole mitään vikaa. He kiusaavat kiusaamisen vuoksi: kiusaajat hakevat kiusaamisen avulla valtaa ja saavat sitä, kun keksivät kiusaamiselle jonkin syyn, oli se syy sitten mikä tahansa. 

Jokaisella meillä on oikeus olla oma itsemme, olla luonteeltamme ja ulkonäöltämme juuri sellaisia kuin olemme – se tekee meistä arvokkaita ja ainutlaatuisia. Pohjalle tallatun itsetunnon uudelleen rakentaminen voi tuntua haastavalta, mutta se on mahdollista. Tee asioita, joista nautit. Vietä aikaa sellaisten ihmisten kanssa, jotka arvostavat sinua omana itsenäsi. Kerro läheisillesi, että kaipaat tukea ja kannustusta. Tee asioita, joiden avulla voit käsitellä tunteitasi – se voi olla musiikin kuuntelua, piirtämistä, urheilua tai vaikkapa päiväkirjan kirjoittamista. 

Kiusaamisesta saa ja kannattaa puhua koulun luotettaville aikuisille, esimerkiksi opettajalle, terveydenhoitajalle tai koulukuraattorille. Voit myös pyytää tähän apua ja tukea vanhemmiltasi tai ystäviltäsi. Voit myös halutessasi lähettää aiheesta kysymyksen Nuortenlinkin Nettineuvontaan tai jutella Sekasin-chatin ammattilaisen kanssa luotettavasti ja nimettömästi. 

Tsemppiä ja aurinkoista kesää!
 

Lisää uusi kommentti