Ahdistus ja itsetuhoisuus

<3 Ikä: 13

Oon tällänen perus 13-vuotias tyttö. Mä olin itsetuhonen ja yritin pari kertaa tappaa itseni.

Kaikki varmaan lähti siitä, kun koulussa meni aika huonosti ja mua kiusattiin siellä. Mulle sit tuli jotain ”raivokohtauksia” ja jouduin sitten osastolle. Mulle alotettiin sitten lääkitys, jota ei oltu suositeltu mun ikäiselle. Kun olin käyttänyt sitä lääkettä hetken, nii mua alko ahdistaa ja tuli itsetuhosia ajatuksia. Mä ajattelin, että kaikki on ihan ok, mut sit aloin viiltelemään, kun tuntu, että en kestä.

Olen siellä osastolla noin 2kk ja pääsin kokonaan kotiin. Mä kävin hetken terapiassa ja sit kaikki oli ”hyvin” noin 5kk ja sit tuli sellainen ”romahdus”. Yritin tappaa itseni, mutta ennen kun ehdin tekemään mitään peruuttamatonta, poliisit tuli hakemaan mua. Kävin ensiavussa ja ne anto mulle yhden mahdollisuuden. Mulla oli paska olla, joten viikon päästä yritin tappaa itseni uudestaan, mutta kävi niin kuin viime kerralla, mutta mut vietiin osastolle.

Olin viillelly,  joten ne katto mun käsiä välillä, että ne oli varmoja, etten ollut keksinyt tapaa viillellä. Olin itsetuhoinen sielläkin, joten mut vietiin nuorten osastolle, vaikka olin alle 13vuotta. Sieltä en oikeen muista mitään, kun lääkkeen annosta nostettiin. En muista sieltä yhtään mitään tarkasti. Mulla vissiin jossain kohtaa vaihdettiin lääkityksiä.

No olin siellä noin 2 viikkoa ja sit oli palaveri, jossa jouduin näyttämään mun kädet ja olin viillelly. Sossu päätti, että ne tekee kiireellisen sijoituksen, koska en ”pärjännyt” kotona. Olin siinä laitoksessa noin 2kk ja vaihdoin laitosta ja olin siellä noin 1,5kk. Silloin päätettiin, etten pärjää sielläkään, joten jouduin eho lle (eho=erityisen huolenpidon osasto). Eholla olin 3kk. Sit sossu teki parhaan päätöksensä eli sijoitti mut kotiin.

Sit asiat jotenkin kirkastu ja pieniäkin asioita on alkanu kunniottaan. Ei tää taistelu vielä oo ohi, mutta parempaan päin. Mä toivon, että jos sulla joka luit tän on huono olla tai ihan vaikka jotain pieniä ongelmia, niin puhuisit siitä jollekin. Puhuminen ei oo aina helppoa, mutta joskus se auttaa. Ei ehkä heti, mutta ajan kanssa.

Kommentit

paha olla 14.02.2019 - 18:50

en osaa kertoo kellekkään mun huonosta olotilasta. oon luova ja hyvä kirjottaa (omasta ja muiden mielestä) mut en pysty kohtaamaan sitä et joku sais tietää mun paskasta fiiliksestä

Lisää uusi kommentti