Kouluvaihdos on paskaa

GOOD GAME Ikä: Alle 12

Mulla meni eskari ihan hyvin eikä siitä enempää. Kun mä menin kouluun, en tuntenut oikeen ketään. Sain nopeasti paljon kavereita ja olin luokan kovin tyyppi (en ollut kiusaaja). No siinä se 1. ja 2. luokat sit menikin.

Kun meillä oli 2. ja 3. luokan välinen kesäloma, meidän perheen piti muuttaa isompaan asuntoon. Päätimme pysyä samassa kaupungissa, mutta muutimme ihan eri puolelle kaupunkia. Siitä seurasi koulun vaihdos.

Eka päivä kolmosluokalla toisessa koulussa meni iha hyvin. Kolmosella mua alettiin kuitenkin kiusaamaan aika paljon. Ekaks me tehtiin kavereiden kanssa jotain biisejä youtubeen, joka oli musta kivaa. Mutta puolen vuoden päästä alkoi paskamyrsky. Mua alettiin haukkumaan, kiusaamaan ja mulle ivailtiin ja naljailtiin niistä biiseistä. Siinä meni 3. luokka.

Nelosella melkeen heti ekalla viikolla oli joka koulupäivän jälkee paska olo. Sama haukkuminen ja muut jatkuivat. Vitosella meijän ope, joka ei ei tienny mitää tästä, vaihtu. Mun luokkalaiset löysi jonku mun vanhan oman youtube kanavan (ei se missä on ne biisit). Siitä sitte alettiinki haukkuu vielä enemmän. Ne keksi jonku oman haukkumanimen mulle, millä mua vieläkin kutsutaan.

Kutosella mua on alkanu masentaa. Mä oon tehny varmaa 5 masennustestiä ja ne sanoo kaikki et mul on masennus. Mun on monta kertaa tehny mieli tappaa itteni tai hakkaa tai tappaa ne jotka mua kiusaa. Tuntuu siltä, että mun elämä on iha paska. Tuntuu, että kaikki on mua parempia ja oon ihan turha.

Toivottavasti joitaki kiinnostaa mun paska elämä, ja toivon et oon ainoo kenellä on näin paska elämä.

Kommentit

GOOD GAME 22.05.2019 - 13:35

Hei. Olen saanut kiusaamisen lopetettua. On mukava nähdä, että ihmiset ovat lukeneet tarinaani. Muistakaa kaikki kiusatut, että elämä jatkuu. Kuraattorille voi miten itsekin tein niin mennä juttelemaan?

Tuuli Nuortenlinkistä 10.10.2018 - 08:43

Kiitos tarinastasi GOOD GAME! 

On väärin, että sua kiusataan ja on kiusattu jo pitkään! Kenenkään ei kuulu joutua koulussa tuntemaan oloaan turvattomaksi, paskaksi tai turhaksi. Jos vähättelyä kuulee pitemmän aikaa, siihen alkaa itsekin usein uskoa. Sinussa ei kuitenkaan ole mitään vikaa, vaan olet hyvä ja tärkeä juuri omana itsenäsi! 

Olethan kertonut jollekin aikuiselle kiusaamisestasi? Aikuinen, jolle kerrot asiasta, voi hyvin olla vanhempasi, opettaja, kuraattori tai terveydenhoitaja. Sinun ei tarvitse sietää kiusaamista ja aikuisten tehtävä on järjestää tilanne niin, ettei sinun tarvitse enää huolehtia asiasta! Olen varma, että moniakin kiinnostaa ja saat apua ja tukea, kunhan kerrot tilanteestasi reilusti aikuiselle. Aikuiset eivät vaan aina ymmärrä, millaisia ajatuksia nuorilla on. 

Kiusaaminen saa usein aikaan monenlaisia tunteita ja tuntemuksia, joita tarinassasi hyvin kuvaatkin. Niitä tunteita ei kuitenkaan kannata padota sisäänsä, koska silloin olo usein vain pahenee. Olisi hyvä käydä tunteita läpi jonkun luotettavan aikuisen kanssa. Usein jo asioiden ääneen sanominen ja niistä puhuminen helpottaa ja keventää oloa. Koulussa kuraattori ja terveydenhoitaja voisivat olla sellaisia aikuisia, joiden kanssa voisit jutella tilanteestasi. Tiedätkö, missä kuraattorin tai terkkarin huone on? He voisivat olla apuna tilanteen ratkaisemisessa muutenkin.

Muista, että tämähetkinen olo ei kestä ikuisesti. Ethän jää yksin, koska tukea on kyllä saatavilla! 
 

Lisää uusi kommentti