Etusivu » Tarinat » Lue tarinoita » Vuodelta » 2016 » Paras kaveri vai kiusaaja?

Paras kaveri vai kiusaaja?

Nimimerkki 
Anonyymi
Ikä 
11

Moi. Olen 11-vuotias tyttö ja ajattelin, että olisi kiva, jos jakaisin vähän omia kokemuksiani. Tämä liittyy kiusaamiseeni, kun olin kolmosluokalla. Silloin aloin olemaan vähän enemmän netissä.

Minulla oli kaksi kaveria, toinen heistä (en kutsu oikealla nimillä) Riikka ja toinen Alisa. Alisa oli uudempi ystäväni, joka oli ollut ystäväni kakkosluokasta asti. Riikka taas oli ollut ystäväni ykkösluokasta asti. Aloin olemaan Alisan kanssa enemmän, mutta olimme siis paljon kolmestaankin. Lopulta Riikka alkoi olemaan enemmän vanhempien ystäviensä kanssa.

Alisalla oli paljon ystäviä eikä hän ehtinyt aina olla kanssani. Jäin siis monta kertaa yksin. Riikka ei enää välittänyt minusta ja taisi unohtaakin minut. Noh meni viikkoja ja istuin sängylläni katsoen kännykkääni. Sitten sain viestin joltakin tuntemattomalta numerolta. Hän sanoi, että lopeta Riikan kiusaaminen *haukkumasanoja*. En ymmärtänyt, sillä en ollut kiusannut häntä missään välissä. Sitten monilta numeroilta alkoi tulla samanlaisia viestejä.

Ihmettelin, että mitä tämä on. He alkoivat haukkumaan ja sitten soittelemaan aivan hirveästi. En ollut missään vaiheessa laittanut viestiä Riikalle tai kiusannut häntä. Vastasin yhteen soittoon ja he haukkuivat minua ja käskivät lopettaa Riikan kiusaamisen sekä sanoivat, että Riikka muka itki. Noh en sanonut mitään tästä. Lopulta olin vastaamatta puheluihin ja mietin, että mitä väärää olin tehnyt. Kiusaaminen jatkui ja wapissakin tuli aivan randomeja laittamaan viestiä ja haukkumaan. Riikka oli jakanut numeroani kavereilleen, jotka olivat tulleet haukkumaan. En puhunut Riikalle sen jälkeen. Tunsin itseni todella yksinäiseksi.

Tätä jatkui kuukausia, mutta kun joululoma alkoi, vaihdoin koulua. Siellä minulla ei ollut ystäviä ja olin paljon pois koulusta. Tunsin itseni vielä yksinemmäksi ja jäin paljon jälkeen. Yritin tehdä tehtäviä, mutta se oli todella vaikeaa. Itkin joka yö ja kävin lääkärissä. Lopulta tilanne kävi niin pahaksi, että minut vietiin osastolle. Minulle ei oltu diagnosoitu masennusta, mutta lääkärit arvelivat, että minulla on masennus. Osasto oli kova paikka, mutta se koulutti minua.

Olen nyt taas tässä samaisessa koulussa. En ole enää väleissä Riikan kanssa, mutta olen hänen kanssaan samalla luokalla. Kuinka hän saattoi ajaa minut niin huonoon kuntoon? Noh kiitos jos luit tämän. Olen kiitollinen siitä.

+1
+920

Kommentit

Vähän kokenut19.05.2017 23:00

Mulla itselläni oli paras kaveri, joka vihasi sen entistä parasta kaveriaan ja muutenkin vihattiin yhdessä kaikkia. Pystyin kertomaan sille kaiken, jopa siitä kuinka mua kiusattiin ja se auttoi tosi paljon. Mutta sitten kaikki muuttui, se rupes taas hengaamaan sen entisen parhaan kaverin kanssa ja jäin aika yksin. Ne oli aina kaikessa pareja ja teki kaiken yhdessä. Tää sama jatkuu vieläkin, mutta onneksi pääsen kohta yläasteelle, niistä eroon:)

+1
+534
xc14.08.2016 19:23

Kauheaa mitä sulle tapahtu;( Toivottavasti voit nykyään paremmin. Mä osaan samaistua sillä Mullakin on muutama "ystävä" jotka on kiusannu mua. Sad

+1
+854