Kävijäkysely 2022

Olemme kehittämässä Nuortenlinkkiä entistä paremmaksi. Vastaamalla nimettömään kyselyyn voi voittaa huikeita palkintoja. Vastaa kyselyyn täällä.

Kiusaajan tarina

Kiusaaja Ikä: 16

Tulen tällä tarinalla saamaan kaikkien kiusattujen vihat niskaani, mutta ajattelin, että voin ainakin omalta kohdaltani kertoa millaista on olla kiusaaja.

Ensin taustaa:
Olin ala-asteella kiusattu, vaihdoin koulua sen takia kerran. Yläasteella asiat paranivat hieman, sielläkin kyllä puhuttiin selän takana ja muistan kuinka ajattelin aina koulupäivän jälkeen "tänään oli hyvä/huono päivä" ja yritin selvitä päivästä kerrallaan, koska tulevaisuus ei näyttänyt kovin hyvältä. Olin kuitenkin jo yrittänyt muuttua, jottei heillä olisi syytä kiusata mua. Ikävä kyllä ihmisellä on pitkä muisti, ja eivätpä he unohtaneet millainen olin ollut aikaisemmin. Jos ei muuten löytynyt syytä mollata, niin sitten kaiveltiin menneisyyttä. Vaihdoin taas koulua. Olin ollut hyvinkin masentunut ennen koulun vaihtoa ja olisi moneen otteeseen tehnyt mieli tuottaa hyvin suurta fyysistä ja henkistä tuskaa kiusaajilleni.

Noniin. Eli siis koulun vaihto eri kaupunkiin. Halleluja. Sain aloittaa aivan uudeltä pöydältä ja paransinkin statustani luokan hierarkiassa (ennen olin aina ollut pohjasakkaa). Ikävä kyllä muhun takertui kiinni sellai valittaja, joka laski mun arvostusta muiden silmissä. Ite en tajunnut sitä ensin, mutta ihmeen kaupalla sain tilaisuuden/tarjouksen siirtyä niiden joukkoon, joiden kanssa oikeasti halusin olla. (He halusivat olla mun kanssa, mutteivät viitsineet enemmän kaveerata, koska tämä roikkuja olisi tullut perässä. He vihasivat kyseistä roikkujaa ja kiusasivat tätä kun en ollut läsnä. Olin vissiin tälle kiusatulle myös jonkinasteinen suojamuuri heiltä.) Nyt mun vain piti päästä eroon tästä roikkujasta, jonka ainaisesta valittamisesta ja pessimistisyydestä olin saanut jo kauan sitten tarpeekseni. Valinta: tylsä kaveri vai iso liuta hauskoja uusia ystäviä? Obvious.

Nykyään mut tunnetaan siitä, että sanon mitä ajattelen enkä häpeä mitään. Omatuntoni ei kolkuta, vaikka kävelisin suoraan jonkun samassa koulussa olevan luokse ja sanoisin päin naamaa "aika kätevät noi tollaset isot tuuletusaukot sun kengis (kengät riekaleina)". Nauran jos joku mokaa, enkä ole hiljainen puhuessani jostain iljettävästä tyypistä pahaa. Tää ei oo mun pahan olon purkamista tai oman egoni pönkitystä. Vaikka olen ollut kiusattu, en myöskään sympatisoi kiusattujen kanssa. Miksi?

Kiusaan vain niistä asioista, joihin kiusauksen kohde voi itse vaikuttaa. Ostaisi uudet kengät, niin en kiusaisi siitä. Kohteitani ovat sellaiset, joilta puuttuu tyylitaju (lenkkareissa kouluun, sama paita päällä kuukauden ympäri), eivät huolehdi hygieniastaan (haju sellainen, ettei suihkussa käynyt viikkoon), käyttäytyvät oudosti (opettelisivat käytöstapoja, lukemaan ihmisten kehon kieltä, lopettaisivat idioottimaisen puhumisen, käyttäisivät maalaisjärkeä) tai ovat ulkomuodoltaan ällöjä (en tarkoita kasvonpiirteitä, niille kukaan ei voi mitään, mutta jos on läski, niin harrastakoot liikuntaa tai jos hiukset näyttävät siltä, ettei ole koskaan harjattu/leikattu/pesty, niin tehkööt asialle jotain). Ihmisen kuuluu osata pitää huolta itsestään. Vaikka sanotaan, että pitäisi hyväksyä kaikki niin kuin he ovat, se ei tarkoita että voidaan hyväksyä toisen järkyttävä olemus, jonka seuraan joutuessaan tekee mieli pidellä nenää ja juosta pakoon.

Minäkään en tietysti ole täydellinen, mutta itse tulin suosituksi sen takia, että kiinnitin huomiota siihen mistä minua kiusattiin ja korjasin nämä virheeni ennen kuin vaihdoin koulua. Uudessa koulussa he eivät enää ilmeisesti keksineet musta sitten sanottavaa. Nykyään kukaan ei viitsikään, koska nauran päin naamaa ja heittäydyn ilkeäksi.

Kommentit

Anonyymi 05.03.2021 - 12:52

Hyvä,että olet rehellinen ja kerrot taustasi,mutta vaikka sinua on kiusattu sinun ei tarvitse purkaa sitä muihin kiusaamalla heitä! Mieti jos joku haluaisi vaihtaa koulua sen takia,koska sinä häntä kiusaat. Tiedät sen tunteen itsekin,mutta miksi teet niin? Sä et voi arvostella ihmistä,rikkinäisten kenkien,saman paidan päällä pitämistä kuukauden,hajun takia,koska et nää mitä he ajattelevat! Et voi tietää mikä heistä tuntuu kiusaamiselta joten ole kiltti ja lopeta ajoissa!

Anonyymi 04.02.2020 - 17:23

Pönkittää omaa itsetuntoaan muiden kustannuksella.
Huterat suhteet kavereihin.
Jos on hyvä, ei tarvi haukkua ja kiusata muita.
Isällä voi olla kova kuri.Pätee koulussa, kun kotona ei uskalla.
Syitä on yhtä monta kuin kiusaajaakin.

Anonyymi 05.01.2017 - 04:39

Sä vaan et voi olla tosissas... :D miks et vaan pidä huoli omista asioistas ja anna ihmisten ympärilläs olla semmosia ku ne on. Pidä mölyt päässäs ja tosiaan, jos jollain kiitä käytöstapoja ei ole niin sinulla. Hienoa olla rehellinen mut katoppa nyt oikeesti kunnolla siihen peiliin.

Nirppu 31.12.2016 - 10:45

Mä en ite ainakaan voi mitään ku mun hiukset näytää siltä että niitä ei oo ikinä harhauttiu vaikka harjaan ne joka aamu enkä myöskään sille että mun hiuksia ei oo ikinä leikattu en ainakaan muista :) :)

Anonyymi 25.09.2016 - 22:57

Omituinen käytös voi johtua ihan hyvin esi merkiksi jostakin neuropsykologisesta häiriöstä kuten asergerista jolle ihmnen ei voi mitään.
"Voiko koira vaikuttaa siihen että on syntynyt kanojen keskelle."
Kiva kun oot rehellinen mutta mieti nyt vähän. Sanoit et kiusaat niitä jotka eivät käytä maalaisjärkee, mut en huiomaa et sulla itselläskään olis kauheesti tässä asiassa minkään laista järkee päässä.

Anonyymi 20.09.2016 - 08:21

Haukut jotain jolla on rikkinäiset kengät, entä jos sen perheellä ei oo varaa ostaa uusia? Jos toisen päällä on sama paita kuukauden ajan nii mitä se sua haittaa? Jos joku haisee, elä haistele sitä!xD Ja mokaileminen on normaalia, sille ei kuulu nauraa! Lukemani perusteella lyhyesti sanottuna, sua kiusattiin, vaihoit koulua ja aloit kiusaan muita oman pahan mieles takia... Pointsit sulle rehellisyydestä, mut lopeta se kiusaaminen hyvä ihminen! D:

Siis mitä *****! 07.09.2016 - 23:25

Älä kiusaa!!! Etkö ymmärrä että tuommoisilla asioilla ei ole mitään väliä. Sä voit ihan huomaamatta aiheuttaa toiselle vaikkapa traumat ku kiusaat niitä! Ikävää että sinuaki on kiusattu mutta älä itse kiusaa kun tiedät miltä se tuntuu. Lopeta ajoissa!

:) 26.08.2016 - 21:14

Kerron nyt omankin kokemukseni. Minuakin kiusattiin koko ala-aste halusin kuolla. Jokainen aamu ahdisti, koska tiesin että joudun kouluun. Silloin luokallemme tuli uusi oppilas. Hänestä ei juurikaan pidetty, koska hän oli ylimielinen ja kerskaili saavutuksillaan piti iyseään parempana ihmisenä jne. Pikkuhiljaa häntä alettiin jättää porukan ulkopuolelle sillä kukaan ei jaksanut kuunnella sitä lesoomista. Tältä tyypiltä puuttui täysin myös huumorintaju ja hän piti kiusaamisena kaikkea mitä teimme toisillemmekin vitsillä. Olimme siis ihan pikku kersoja tuolloin.
Noh kannoin sitten opettajien keskuudessa kiusaajan leimaa loppu ala-asteen. En sano ettei siihen olisi ollut aihetta.

Yläasteelle päästyäni sain uusia kavereita. Kerran sitten tein sen virheen että puutuin kahden ihmisen väliseen riitaan ja puolustin kaveriani. Myönnän että se mitä tein ei todellakaan ollut oikein. Haukuin ja käytin muutenkin inhottavaa kieltä. Itse kuitenkin ajattelin tämän enemmän riitelynä en kiusaamisena sillä kyse oli lähinnä erimielisyyksistä.

Opettajat sitten puuttuuvat tähän. Kertoivat että olen kiusaaja. Paha ihminen. Kukaan ei voi pitää minusta. Arvoton ja kamala.
Sitä mä sitten olen ollutkin viime vuodet. Koen olevani paha. Ilkeä. Inhottava. Enkä ansaitse elää. Tämän jälkeen en ole kiusannut ketään

anonyymi 26.08.2016 - 21:09

Pisteet rehellisyydestäsi!

Tosin jos kukaan ei käyttäytyisi kuin sä, ketään ei kiusattaisi. Parempi maailma siis, you know...

Kiusaajat kiusaavat, koska:

1) ne on sadisteja
2) niillä on itsellään niin paha olo
3) niillä on huono itsetunto

Mihin näistä kuulut?

Anonyymi 24.08.2016 - 22:53

Mutta jos joku on läski ei se ole sitä välttämättä ite aiheuttanut

Anonyymi 20.08.2016 - 11:11

PILAAT MEIJÄN ELÄMÄN! ETKÖ VÄLITÄ SIITÄ?

Anonyymi 17.08.2016 - 16:27

muista että on olemassa myös niitä joilla ei esim ole varaa ostaa hienoja uusia kenkiä ! tajuan että ei oo kiva jos joku ei huolehi hygieniastaan mutta ei siitä tarvii kiusata/sanoo iokeästi. voit kysyä ihan nätisti

Lisää uusi kommentti