Helvetissä

Nimimerkki 
Sekasin
Ikä 
13

Hei, olen 13v tyttö ja ollut kohta jo 5 vuotta vakavasti masentunut. Minun isäni on ollut aina alkoholisti, se joi joka arkipäivä isoja määriä alkoholia, mutta kävi kuitenkin selvinpäin töissä jne. Eikä koskaan ajanut kännissä eli kuitenkin oli jollain tasolla järkevä alkoholin vaikutuksen alaisena. Äiti oli joutunut kestämään monia vuosia isän ryypiskelyjä joten päätti sitten pettää isää. Äiti alkoi minun ollessani 2.luokalla seurustelemaan toisen miehen kanssa eikä isä tiennyt mitään. Pian sen vuoden kuluessa riidat pahenivat ja iskä alkoi muuttua väkivaltaiseksi ollessaan kännissä. Hän siis kävi käsiksi äitiin, ei koskaan minuun. Mutta jouduin monesti kattomaan kuinka veri
roiskui ja äiti huusi pyytääkseen apua eikä koskaan poliisille kerrottu tai ylipäätään kellekkään.

Äitille riitti iskän juopottelu joten hän päätti muuttaa minun kanssa muualle asumaan. Äiti sanoi selitykseksi "Isä raitistuu, kun ollaan hetki poissa." Minä uskoin äitiä ja luulin koko ajan, että muutamme asumaan kahdestaan, mutta sitten sinne muutettuani huomasin muuttaneeni sen äidin miesystävän luo ja olin niin pettynyt äitiin, koska se oli monia vuosia pettänyt minua ja isää. Saatana mikä ämmä.

Noh... aikaa kului kunnes piti aloittaa uusi lukuvuosi uudessa koulussa. Olin todella erilainen mitä muut minun luokallanin ja sen takia jouduin koulukiusatuksi, minua satutettiin niin pahasti henkisesti, että se vaikuttaa vieläkin vahvasti minun elämääni. Kerroin kiusaamisesta äidille, mutta kielsin äitiä kertomasta opettajille eikä hän sitten kertonut. Jouduin kestämään sitä syrjimistä, juorujen levittelyä ja haukkumista kokonaisen lukuvuoden kunnes muutimme takaisin isän luo, koska en enää kestänyt minun luokkalaisia. Muutimme siis äidin kanssa takaisin isän luo ja isä oli silloin muuttunut raittiiksi ja alkanut syömään todella terveellisesti ja kuntoilemaan.

Elämä loisti vielä silloin kunnes tehdään aikahyppy 6 luokalle. Äiti oli saanut uuden työpaikan ja olin iloinen siitä. Mutta päätin nuuskia äidin papereita ja tietoja jolloin sain tietää että A) äiti pettää taas iskää uuden miehen kanssa (vieläpä kunnon työpaikkaromanssi)  ja B) äitille on todettu ahdistus Olin niin pettynyt, kun sain tietää, että äiti pettää ja se tietää seuraukset. Iskä varmasti alkaisi ryypiskelemään jne. Mutta yhtäkkiä iskä alkoi taas juomaan, koska alkoholisti on aina alkoholisti. Iskä muuttui aina todella aggressiiviseksi ja riidanhaluiseksi alkoholin takia eikä hän voinut puhua selvinpäin vakavasti.

No mitäs mulle sitten on tapahtunu. 3 itsemurhayritystä, viiltelen päivittäin ja yritän kestää tän helvetin ja pahinta... iskä ei oo vieläkään saanu selville, että äiti pettää, eli pahin on vielä edessä. Minua auttaa selviämään tästä 2 kaveria, joille puhun päivittäin useasti sekä musiikin kuuntelu auttaa todella paljon ja toivoin/toivon tässä tilanteessa, että tämä helvetti olisi ohi ja että olisin syntynyt terveeseen perheeseen.

Tämä kaikki on aiheuttanut minulla arkuutta, herkkyyttä ja ihmisiin luottaminen on vaikeaa ja vihaan juoppoja. Ne ällöttää suunnattomasti, koska omistan yhden sellaisen jo valmiiksi. Ja ei, en ole hakenut virallisesti apua, tiedän se on vain minulle hyväksi, mutta olen päättänyt selvitä tästä "yksin". Jos olet masentunut tai sulla on paha olla, älä ota minusta mallia, kuulostan ehkä vahvalta, mutta olen heikko. Vain 2 ihmistä tietää minun koko tarinan ja koulussa joudun esittämään aina ilopilleriä vaikka haluaisin koko ajan itkeä. HANKKIKAA APUA, PUHUKAA! En varmasti muistanut kirjottaa puoliakaan vastoinkäymisistä, mutta tässä oli ainakin alkumakua teille. Haluaisin kuulla mitä ajattelette tästä eli laittaisitko kommenttia kiitos? :)

+1
+21

Kommentit

Anonyymi19.12.2017 19:09

Ajattelen tästä sitä, että et pärjää kaiken tuon kokemasi paskan kanssa YKSIN. Sun on kyettävä ottamaan apua vastaan ja hakemaan sitä jos haluat parantua henkisesti edes jotenkin. Olet vasta 13. Sulla on mahdollisuus vielä paremaan elämään ja nuoruus on vasta eessä. Et sä pärjää yksin, ei ole mitään hävettävää ottaa apua vastaan. Kukaan ei pärjää yksin! Usko mua. Henkiset vauriot ovat jo nyt tosi pahat jos oot yritäny itsarii 3 krt. Ihan oikeasti PUHU JOLLEKKULLE kuka voi sua auttaa konkreettisesti. Tule järkiisi ja pyörrä päätöksesi ''pärjätä yksin''. Ihan vaan sun itses takii jos haluut elää tulevaisuudessa edes jotenkin kun päätyä mahd. narkiksi tai juopoksi johonkin kadulle tai laitokseen.

+1
+16