Etusivu » Tarinat » Lue tarinoita » Talta vuodelta » Eilen yritin elää, tänään yritän kuolla

Eilen yritin elää, tänään yritän kuolla

Nimimerkki 
En jaksa enää
Ikä 
15

Vuosi 2018 on juuri alkanut. Viime vuoteni on ollut pahin tähän mennessä ja pelkään että tämä vuosi on vielä pahempi. 

Olen ollut keskivaikeasti masentunut noin kolme vuotta. Kärsinyt huomaamattomasti syömishäiriöistä, paniikkikohtauksista ja viiltelystä. Viime syksynä yritin itsemurhaa, mutta en ehkä kovin kunnolla koska en onnistunut. Jouduin sitten hetkeksi suljetulle osastolle, mutta valehtelin olostani ja tunteistani ja pääsin kotiin nopeasti.

Olen aina ollut kova valehtelemaan ja se on suuri osa ongelmiani, mutta valehtelen koska en halua huolestuttaa perhettäni. Tiedän että itsetuhoiset tuntemukset ovat masennuksen syytä, mutta ne tuntuvat niin oikeilta ja hyviltä että en voi olla uskomatta niitä.

En tiedä kuinka jaksaisin vielä ysin loppuun, kun tuntuu että voisin tappaa itseni millä hetkellä hyvänsä. Samanlainen tunne kuin viime syksynä. Tuntui tälläiseltä tyhjältä ja harmaalta ja en edes kunnolla ehtinyt tajuta, että otin juuri kasan lääkkeitä ja alkoholia ja viilsin toisen ranteeni auki.

Pelkään että mielessäni taas naksahtaa jokin ja yhtäkkiä olen tappamassa taas itseäni. Jos jollain on samanlaisia tuntemuksia (pahoittelen mutta),olen helpottunut koska tunnen olevani ihan yksin. Tiedän, että ei ole oikein tehdä itselleen pahaa mutta se tuntuu vain niin aidosti oikealta ja parhaalta ratkaisulta.

+1
+13

Kommentit

Anonyymi17.01.2018 9:38

Olis niin hienoo, jos kumminkin kokeilisit elää ilman valheita rohkeesti. Sellasta, jossa sanotaan /huudetaan miltä tuntuu ja uskalletaan vaikka romahtaa rakkaiden edessä. Näyttäsit just sen miltä susta tuntu sen sijaan että satuttasit itteäs. Uskoisit, että ne muut on riittävän vahvoja ottamaan sut vastaan sellaisena kuin oot. Nyt voi tuntuu siltä, että ne muut ei kestä sitä, ja varmaan se tuliskin niille ensin pelästyksenä/järkytyksenä, mutta so what. Nekin on vaan ihmisiä. Kenenkään ei tartte olla ikuisesti vahva, ei heidän eikä sun. Eikä tartte pahotella, saa toivoa et meillä muillakin olis joskus vaikeeta. Niin meillä onkin, samassa veneessä ollaan, vaikka jotkut viipyy vähä pidempään, ja jotkut vaan käy siellä. <3 Oot ihana ja niin tärkee. Iso hali ja kovasti tsemiä.

+1
+4
Anonyymi15.01.2018 10:47

Isoimmat tsempit sinne! <3

+1
+3
Emma Nuortenlinkistä09.01.2018 15:23

Sinun olisi nyt ehdottomasti päästävä puhumaan jonkun ammattilaisen kanssa tuntemuksistasi ja pahasta olostasi. Se on ensimmäinen askel tiellä kohti muutosta. Tämä olisi äärimmäisen tärkeää, etenkin kun kerroit tarinassasi pelkävääsi, että ”päässä naksahtaa ja yhtäkkiä olen taas tappamassa itseäni.” Tällaisten tunteiden kanssa sinun ei tarvitse eikä pidä jäädä yksin.

Neuvon sinua ottamaan yhteyttä Suomen mielenterveysseuran ylläpitämään kriisipuhelimeen (010 195 202) ja kertomaan rohkeasti tuntemuksistasi. Kriisipuhelin päivystää arkisin klo 09.00-07.00 ja viikonloppuisin klo 15.00-07.00. Lisäksi voit Nuorten mielenterveystalon hakupalvelua käyttäen etsiä ja löytää oman kotipaikkakuntasi palveluita, joista voit saada apua tilanteeseesi.

https://www.mielenterveystalo.fi/nuoret/Pages/default.aspx

Tsemppiä ja rohkeutta sinulle!

+1
+10