Body

Tervetuloa Nuortenlinkin Blogi-osioon!

Täällä julkaistaan tekstejä ja muuta sisältöä erilaisista elämään liittyvistä ajankohtaisista asioista. Sisältöjä kirjoittavat asiantuntijat, nuorten kanssa työskentelevät ammattilaiset sekä nuoret itse. Blogitekstejä voi myös halutessaan kommentoida.

Voit lähettää meille sähköpostilla aihetoiveita, mitä toivoisit Nuortenlinkin blogissa käsiteltävän. Myös blogiin liittyvissä kysymyksissä ole yhteydessä sähköpostilla [email protected].

Mukavia lukuhetkiä!

-Nuortenlinkki

 

blogi

Sosiaaliohjaaja, A-klinikka Oy  Milja Peura

Työskentelen opioidikorvaushoidossa sosiaaliohjaajana ja tapaan työssäni päihteiden käyttäjiä päivittäin. Kuulen myös paljon erilaisia tarinoita siitä, miten päihteiden käyttö on alkanut. Olen monesti kysynyt asiakkailtani, että mitä olisi pitänyt tapahtua jotta päihteiden käyttöön olisi voitu puuttua jo varhain.

Seksuaaliterapeutti, seksuaalineuvoja (SSS), sosionomi (AMK)Amanda Johansson

Toimin Nuortenlinkki-sivustolla neuvontapalvelun vastaajana seksuaalisuusteemaisiin liittyvissä kysymyksissä. Kysymyksiä tulee laaja-alaisesti eri aiheisiin liittyen: itsetunto, keho, seurustelu, seksi… Monesti kysymykset liittyvät kehon osiin ja toimintoihin seksiin liittyvissä asioissa ja siihen, mikä on normaalia. Kysymykset saattavat liittyä esimerkiksi siihen, miten voi saavuttaa jonkin tietyn asian seksissä, tai onko jokin kehon seksuaalitoiminto yleinen. Vastaus on yksiselitteinen – ei ole olemassa normaalia, tavallista tai keskivertoa.

Setan nuorisotoimikunnan puheenjohtajaElina Palonen

Lokerointi: tarpeellista vai tarpeetonta?

Sosionomi (AMK), seksuaalineuvoja (SSS)Amanda Johansson

Seurustelusta ja suhdemuodoista 

Sosionomi (AMK), seksuaalineuvoja (SSS)Amanda Johansson

Some ja seksuaalisuus – onko ok twerkata Tiktokissa? 

Tikku_nekku

Lomalle lompsis!

Voi että mä vihaan tota fraasia. Some täyttyy ihmisten loman aloitus päivityksistä, joihin lisätään #kiitollinen #siunattu #onnellinen. Osalle loma varmasti onkin sitä, mutta ei kaikille. Päivitysten takana voi olla monia tunteita ja paljon vaikeita hetkiä. Iloisessa sometulvassa on vaikeaa muistaa, että se saattaa olla kulissien ylläpitoa. Kuva on vain pieni hetki kokonaisuudesta. Ja kaikki eivät julkaise iloisia kuvia, vaan saattavat jäädä itsekseen ajatustensa kanssa.

Chat- ja verkkoneuvonnan asiantuntija, TakuusäätiöLiina-Lotta Heinonen

Nuoret kuten muutkin suomalaiset elävät rahamaailmassa, jossa erilaisten laskulla maksamisten, osamaksujen ja lainan saanti on helppoa. Homma juju piilee siis siinä, että ikävimmän asian eli maksamisen voi siirtää kauemmaksi. Jopa vuosien päähän. Maksamisen siirtäminen ei välttämättä ole huono asia, mutta tulevaisuuteen on vaikea nähdä. Nuorella ja opiskelijalla maksamiseen voi liittyä tavallistakin enemmän haasteita.

Sosionomi (AMK), seksuaalineuvoja (SSS)Amanda Johansson

Mitä tarkoitetaan, kun puhutaan seksistä?

Sosionomi (AMK), seksuaalineuvoja (SSS)Amanda Johansson

Jokaisella on itsemääräämisoikeus omaan seksuaalisuuteen liittyvissä asioissa