Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Miten mukaan?

Miten mukaan?

Sosiaalialan opiskelijat

Mikäli verkkotyö ja ehkäisevä päihdetyö kiinnostavat ja haluaisit tulla meille harjoitteluun, voit laittaa meille kyselyä sähköisesti, osoitteeseen [email protected]. Mainitse sähköpostissa kuinka pitkällä opintoja olet, harjoittelun pituus ja ajankohta, sekä olisitko kiinnostunut työskentelemään jossakin toisessa A-klinikkasäätiön hankkeessa, mikäli Nuortenlinkkiin ei ole sillä hetkellä mahdollisuutta tulla harjoitteluun. Harjoittelut suoritetaan osittain etänä ja harjoittelun aikana on mahdollisuus suorittaa Sekasin chat vapaaehtoistyön koulutus.

Vapaaehtoistoiminta

Nuortenlinkki kouluttaa uusia vapareita Sekasin chattiin. Vapaaehtoisena kohtaat nuoria Sekasin-chatissa oman aikataulusi mukaan. Saat toimintaasi jatkuvan tuen chatin tiimiltä, joustavasti verkossa toteutettavan koulutuksen ja säännöllisesti tarjolla olevaa työnohjausta.

Chatin päivystäjä on turvallinen, anonyymi aikuinen, jonka tehtävänä on kuunnella ja kohdata chattiin tuleva nuori. Päivystäjän ei pidä (eikä hän voi) ratkaista kaikkia nuoren ongelmia, eikä hänen tarvitse olla mielenterveyden tai muiden keskusteluissa eteen tulevien aiheiden erityisasiantuntija. Koulutuksen aikana ja sen jälkeen on mahdollista tutustua erilaisiin tukimateriaaleihin, joissa on yksityiskohtaisempaa tietoa keskusteluissa usein esiintyvistä aiheista.

Saattaisit sopia Sekasin-päivystäjäksi, jos

-haluat tukea nuoria elämän haasteissa, muutoksissa ja kriiseissä

– olet hyvä kohtaamaan ihmisiä ja osaat kuunnella

-elämässäsi on tilaa antoisalle ja välillä haastavallekin henkisen tuen vapaaehtoistyölle

-pärjäät yllättävissä tilanteissa: päivystäjän työssä ei koskaan tiedä, mitä keskusteluissa tulee vastaan, ja taito reagoida luovuutta käyttäen on ehdoton etu

Vapaaehtoisilta odotamme

-aikuista asennetta

-elämäntilannetta, jossa on voimavaroja toisten tukemiseen

-perusymmärrystä mielenterveyden ja nuoruuden teemoista

-kiinnostusta oppia verkkotukityön osaajaksi

Tarvitset vapaaehtoistyötä varten

Oman tietokoneen ja toimivan internet yhteyden, sillä vapaaehtoistyötä tehdään kotoa käsin. Kaikille päivystäjille tilataan rikosrekisteriote lasten kanssa toimimiseen.

Kiinnostuitko?

Haluatko ryhtyä Sekasin vapaaehtoiseksi tai haluatko kuulla siitä lisää? Voit laittaa meille sähköpostia osoitteeseen [email protected] niin olemme sinuun yhteydessä!