Aihe: viiltely

Tietosivu: Apua viiltelyyn

Nuorilla tulisi olla tosiasioihin pohjautuvaa tietoa viiltelystä, jotta viiltelevä nuori tiedostaisi tarvitsevansa apua. 

Tietosivu: Itsetuhoisuus

Miksi jotkut selviävät lähes miten suuresta kärsimyksestä tahansa? Miksi toiset vaipuvat samoissa tai samankaltaisissa tilanteissa lamauttavaan epätoivoon?

Tietosivu: Miten kerron äidille viiltelystä?

Olen 12-vuotias tyttö ja viiltelen. En ole sanonut äidille, mutta varmaan pitäisi. Miten voisin kertoa sille? Olen lisäksi ujo, joten kertominen tuntuu vaikealta.

Tietosivu: Psykologi Saana Sarparanta

Sisältö:

Tietosivu: Viiltely

Itsensä viiltäminen, viiltely, on yksi itsetuhoisuuden muoto. Se on toisaalta maailmanlaajuinen ja vanha ilmiö, mutta kussakin kulttuurissa sillä on omat taustekijänsä.

Tarina: "Se mikä suo sattuu se muo raastaa"

Tämä on "tarina" omasta elämästäni tähän asti lähti jo päiväkodista. Minua kiusattiin jo silloin ja se musersi minua tietämättäni. Minua nimiteltiin oikeastaan kaikesta.

Tarina: "Sulla on kaikki iha hyvin!"

Mä istuin mun perheen ruokapöydässä. Keskusteltii porukoiten kanssa siitä et lähtisinkö niitten kanssa Lofooteille ja mä vastasin kieltävästi.

Tarina: "Viiltelyriippuvuus"

Mulla on menny tosi huonosti viime vuonna ja tän vuoden alussa.. Aloin viiltelemään tän vuoden alussa.. Ja nyt jotekin mun on "pakko" tehdä sitä.. Oon jotenkin tosi riippuvainen siitä...

Tarina: Ahdistus

Olen 16 vuotias tyttö (2001 syntynyt) ja ajattelin kertoa tässä omasta kokemuksestani ahdistuksen kanssa. Eli kun tulin yläasteelle kaikki meni vi*uiksi. Seiskalla luokassa oli paljon kiusaamista ja jouduin itsekkin kiusaamisen kohteeksi koska puollustin frendiäni ketä kiusattiin.

Tarina: Ahdistus ja itsetuhoisuus

Kun olin 3v. kaikki oli hyvin siihen asti, kun mun vanhemmat riiteli. Sillon halusin kadota.

Tarina: Ahdistus, viiltelyaddiktio, ulkonäköpaineet

Kaikki alko vissiin siinä 2017 paikkeilla, ku olin vitosella. sillon viilsin ekan kerran, ulkonäköpaineista johtuneen ahdistuksen takia.

Tarina: Ahdistusta ja masennusta

Oon ollu pirteä 13v poika. Kesällä mul alko masennus huomasin sen ku kaveri sano et syö jtn, sanoin että en jaksa ja en ollu syöny 15h mitään.

Tarina: Ahistaa

Moi. Oon kirjottanu tänne aijemminki, mut aattelin ny kirjottaa uudellee. Joten kuten varmaa näkyy oon 14 vuotias ja tyttö.

Tarina: Aina mun syy

Mul on tosi paska olla. Mua ahdistaa ja masentaa. Pelkään itteeni... pelkään et teen jotai pahaa ittelleni... oon viillelly jo pitkään, enkä haluu myöntää itelleni et se on jo ongelma.

Tarina: Aivot solmussa

Mulla on ollu masennus sen verran kauan, etten kunnolla muista aikaa, kun mulla oli hyvä olla.

Tarina: Ajatuksia & mun tarina

Tää on tarina mun elämästä. Tytöstä, josta kukaan ei oikeestaan tiiä mitään, eikä kukaan haluais tietää mitään - siltä se siis musta on ainatuntunu.

Tarina: Alkoholi ja elämä helvetissä

Meen pian 8lk ja siis mulla on paljon ongelmia ja mun ongelmat alko kesän lopusta kun tutustuin mun kaveriporukkaan, siinä oli ehkä 20 henkilöö siel poltettiin ja juotiin.

Tarina: Alkoholistin lapsi Ja muutaki sekoilua

Aattelin kirjottaa täs siit mitä oon kokenu tän neljäntoista vuoden aikana. Tosiaan synnyin sillon noin 14vuotta sitte.

Tarina: Apua

Musta tuntuu nii suunnattoman pahalle täl hetkel et en kestä. Ahistaa nii kovaa et tekis mieli oksentaa. Tuntuu et itsemurha ois ainoo keino lopettaa tää jatkuva huono olo.

Tarina: Born To Lose

Oon 14 v tyttö ja halusin jakaa mun tarinani. Hoito/eskariaikoina olin tosi "kovis". Sillon olin ihan perus nuori tyttö, mutta kaikki kolahti muhun pahemmin, kun tulin kouluun.

Tarina: Ei kummia

En yleensä huutele asioistani kylillä. Tuli vaan tunne, että pitäisi kirjoittaa.

Tarina: Ei mikään sad story. Okei. Aika sad, but anyway.

Olin joka päivä täynnä uutta puhtia toiselle luokkalle asti. Meidän luokalle tuli eräänä vuonna uusi oppilas. Halusin mun parhaan kaverin kanssa tutustua häneen.

Tarina: Ei tää oo helppoo

Mä en oikeestaan tiiä mikä mulla on. Masennun tosi usein, viiltelen joka viikko ja yritän laihduttaa.

Tarina: Eilen yritin elää, tänään yritän kuolla

Vuosi 2018 on juuri alkanut. Viime vuoteni on ollut pahin tähän mennessä ja pelkään että tämä vuosi on vielä pahempi. Olen ollut keskivaikeasti masentunut noin kolme vuotta. Kärsinyt huomaamattomasti syömishäiriöistä, paniikkikohtauksista ja viiltelystä.

Tarina: Elämä

Hei! Olen 18- vuotias. Mulla oli aikasemmin elämässäni vaikeaa, mutta pääsin kaverin kuolemasta yli, tiedän se on vaikeaa.

Tarina: Elämä = Helvetti

Moi! Täällä on 13w tyttö. Haluun kirjottaa tänne mun "elämänkerran" kun en vanhemmille tai läheisille ym. halua puhua.. Eli siis mä elin ihan normaalia elämää kunnes me sitten ennen mun 3-luokan alkua muutettiin Kuopioon. Siis minä, äiti, isosisko, pikkusisko ja pikkuveli. Siellä mulla ei ollu kun vaan 1 kaveri.

Tarina: Elämä oli joskus hyvä...

Hei, ajattelin kertoa omasta elämästäni...

Tarina: Elämä on

Oon kirjottanu tänne aikasemminkin, mutta nyt tää asia on vaan pahentunut. Tää viimesin viikko on ollu yhtä helvettiä. Siis en kestä tätä elämää.

Tarina: Elämä paskana

Juuh. Eli tosiaankin mulla meni hyvin, kunnes vitosluokalla alko ongelmat. Vitosel ei ollu mitekää pahoja ongelmia, paitsi että mun kiusaaminen alko ja meinasin tappaa itteni. Onneksi en sitä tehny.

Tarina: Elämä potkii päähän

Oon aina ollut ongelmallinen. Näin mä ainakin ajattelen omassa pienessä päässäni. Elämä potkii päähän välillä hyvin lujaa ja saa mut aattelemaan asioita. Joskus tuntuu siltä, ettei jaksa.