Aihe: vanhempien alkoholinkäyttö

Tietosivu: Läheisen aikuisen päihteidenkäyttö

Juovatkohan vanhempani liikaa? Miksi minua nolottaa kutsua kavereita kotiini? Mitä voisin tehdä asialle? Olenkohan ainoa, joita nämä asiat mietityttävät?

Tietosivu: Lasisen lapsuuden kokenut Hanna

Sisältö:

Tietosivu: School's out

School's out on nuorille suunnattu draamaelokuva paineenalaisesta päihteidenkäytöstä, ystävyydestä ja ihastumisesta. Janette on juuri valmistumassa peruskoulusta ja päättäjäisjuhla lähenee. Mitä käy, kun parhaat kaverit suunnittelevat jo, mitä juovat, 18 vuotta täyttänyt isosisko ehdottaa, että voisi hakea juhlajuomia ja ihastukseenkin täytyy tehdä vaikutus?

Tietosivu: Vanhemmat kännäävät, mitä teen?

Miten saan vanhemmat lopettamaan juomisen? Tehtävä on varmasti mahdoton, eikä mikään ole auttanut 10 vuoden aikana. En jaksa enää katella kännäämistä, sekoilua ja uhkailua. Mitä tehdä?

Tarina: "Menestymisen" kova hinta

Hei, ajattelin ehkä jakaa tänne hieman toisenlaisen tarinan. Isäni on vakava alkoholisti ja tämän vuoksi elämässäni on pienestä pitäen ollut enemmän ja vähemmän haasteita. Haasteista huolimatta tein jo hyvin nuorena päätöksen siitä, että minusta ei tule koskaan saman lainen kuin isästäni.

Tarina: Ahdistus ja itsetuhoisuus

Kun olin 3v. kaikki oli hyvin siihen asti, kun mun vanhemmat riiteli. Sillon halusin kadota.

Tarina: Äidin itsemurhayritys ja masennukseni

Hei, ajattelin että kirjoittaminen auttaa joten ajattelin kokeilla. Aloitan vaikka siitä että tarina tulee olemaan monimutkainen, perhekuvioni on mitä on.

Tarina: Äitini on alkoholisti

Äitini on ollut viinan ystävä niin kauan kuin jaksan muistaa. Parin vuoden aikana juominen on lähtenyt rajusti nousuun. Äidillä menee joka päivä yksi brandypullo tai vaihtoehtoisesti pullo vodkaa. Olemme olleet paljon sosiaalityöntekijöiden ja poliisien kanssa tekemisissä tänä vuonna.

Tarina: Äitini on alkoholisti, miksi mulla ei oo ystävii

Mun tarina alkaa siitä että noh kun olin 4v niin mun äiti alko käyttäytyy oudosti sillä tavalla, että se alko juomaan enemmän alkoholia.

Tarina: Alkkisperheestä terveisiä

Aattelin avautuu teille mun menneisyydestä ja sen sellasesta, vaikka ihan vertaistukena, jos joku haluu.

Tarina: Alkoholisti-isän tytär

Kaikki alkoi kun mun nuorin sisko syntyi 8 vuotta sitten. Mun isä alko juomaan. Tai no ensin se alko pelaan nettipokeria. Sitten se alko opiskeleen ja sitä kautta alko juomaan ns. virkistykseksi.

Tarina: Ärsyttää

Isäni ja äitini ovat aina riidelleet melkein kaikesta ja myös olleet todella kilttejä yms. Mut nyt viime aikoina kaikki on menny entistä pahemmaks.

Tarina: Ekat kerrat

Eli tässä tarinassa, mä kerron mun ekoista kerroista, joita mä oon kokenu. Eli ensimmäinen:

Tarina: Elämä = Helvetti

Moi! Täällä on 13w tyttö. Haluun kirjottaa tänne mun "elämänkerran" kun en vanhemmille tai läheisille ym. halua puhua.. Eli siis mä elin ihan normaalia elämää kunnes me sitten ennen mun 3-luokan alkua muutettiin Kuopioon. Siis minä, äiti, isosisko, pikkusisko ja pikkuveli. Siellä mulla ei ollu kun vaan 1 kaveri.

Tarina: Elämä meni vituilleen enkä pysty enää

Oon nyt 11-vuotias tyttö ja tää tarina alkaa siitä, kun olin 6-vuotias.

Tarina: Elämä on elämisen arvoista

No siis tää alko tavallisesta päivästä 2 vuotta sitten kun olin kotona ja isä, äiti ja pikkusisko oli kaupassa. Ja vanhemmat oli vähän ottanut ja lähtenyt vaan ajamaan.

Tarina: En jaksa enää

En oikeesti jaksa enää. Mun perhe on väkivaltanen.

Tarina: Helvetissä

Hei, olen 13v tyttö ja ollut kohta jo 5 vuotta vakavasti masentunut. Minun isäni on ollut aina alkoholisti, se joi joka arkipäivä isoja määriä alkoholia, mutta kävi kuitenkin selvinpäin töissä jne. Eikä koskaan ajanut kännissä eli kuitenkin oli jollain tasolla järkevä alkoholin vaikutuksen alaisena.

Tarina: Hyvä olo

On mennyt kuukausi kesäloman alkamisesta. Voin jo tässä vaiheessa, puolivälissä kesää sanoa, että tämä loma on ollut paras pitkään aikaan. Kaksi viime kesää meni..

Tarina: Itsemurhainen perhe

Elikkäs tänne on paljon jaettu kaikenlaista joten aijoin nyt itekkin ? Elikkäs ihan ekana voidaan aloittaa mulle TÄRKEIMMÄSTÄ!! ihmisestä eli mun veljestä.

Tarina: Itsetunto tökkii ja silleen

Moi oon 16v tyttö, painan 60kg ja oon 158cm.. mun painoindeksi on normaali mut mä en ite pidä itteeni tarpeeks hyvänä.

Tarina: Ja mikään ei tunnu miltään

Mitä jos viiltelisin.. Kuka siitä välittäisi? Ketä kiinnostaisi? Kuka muka näkisi? Kaikki. Poikaystäväni ainakin. Hän tietää asiasta, ja olen luvannut etten enää tee niin. Silti haluan.

Tarina: Juukelispuukelis

Kaikki alkoi vanhempien erottua useampi vuosi sitten. Äitini oli alkoholisoitunut kauan sitten ja lääkkeisiinkin oli taipumusta. Hän heitti minut ulos kotoa, ja tämän jälkeen päätin jättää hänet ulos elämästäni. Olin tehnyt syksyllä lähes kaikki ruoat ja katsellut sitä ryypiskelyä.

Tarina: Karu menneisyys, onnellinen tulevaisuus

Illalla isä tuli kotiin. Katsoimme kaikki keittiön ikkunasta, kuinka isä hoippui sisään. Ei meinannut pysyä pystyssä, kun oli niin päissään. Meitä kaikkia pelotti, sillä isä ei ollut iloinen, hauska tai huvittava ollessaan humalassa. Hän oli pelottava, väkivaltainen, arvaamaton ja vihainen.

Tarina: Kierteestä kierteeseen?

Synnyin esikoisena rakastavaan perheeseen. Kun perheellä ei mene hyvin, ei tule minullakaan menemään...

Tarina: Lasinen lapsuus

Mä en tiedä miten aloittaa. Siitä kun iskä juo illalla yksin kaks isoo pulloa viiniä ja kaikki tietää että aiemmin päivällä on mennyt kaljaa neljän ihmisen edestä?

Tarina: Luotin huomiseen

Nykyään pärjään ihan hyvin, mutta jos just oikeella hetkellä ja just ne oikeet tyypit ei olis tullut mun elämään, kaikki vois olla ja oliskin ihan toisin.

Tarina: Miksi aina minä...

Onko se mahdollista, että samalle ihmiselle tapahtuu kaikki paska? Minusta ainakin tuntuu siltä.

Tarina: Nuoruus paskana..

Haluan kertoa mun vaikeasta ja järkyttävästä nuoruudesta. Olen 15-vuotias tyttö ja tässä tulee tarina suhteestani iskääni. Eli mun iskä on tänä vuonna täyttämässä 41v. Se juo, polttaa ja nuuskaa.

Tarina: Olen melkein 14-vuotias tyttö

Masennus koulukiusaaminen syöpää sairastava äiti alkoholisti ja masentunut iskä. Ei oo kovin hyvä lähtökohta mulle. Se et muo kiusataan ulkonäön takia on sairasta. Sain viime vuonna turpaan pojalta koska mun pitäis sen mielestä kuolla. Päihteitä oon kokeillu. Muo haukutaan melkein joka päivä koulussa. Viiltelen silloin ku musiikki ja itkeminen ei auta. Itsemurhaa oon joskus miettin tai kulkeehan se aina tuol pääkopassa mukana.