Aihe: päihteet

Tietosivu: Lyhytelokuvat

Katja Reponen on taitava nuori elokuvantekijä, joka on käsikirjoittanut ja kuvannut elokuvia jo lapsesta saakka.

Tietosivu: Nuorisotyöntekijät Anki ja Sami

Sisältö:

Tietosivu: School's out

School's out on nuorille suunnattu draamaelokuva paineenalaisesta päihteidenkäytöstä, ystävyydestä ja ihastumisesta. Janette on juuri valmistumassa peruskoulusta ja päättäjäisjuhla lähenee. Mitä käy, kun parhaat kaverit suunnittelevat jo, mitä juovat, 18 vuotta täyttänyt isosisko ehdottaa, että voisi hakea juhlajuomia ja ihastukseenkin täytyy tehdä vaikutus?

Tietosivu: School's out 2

Ensimmäisen elokuvan lailla School's out 2 on nuorille suunnattu draamaelokuva ystävyydestä, päihteidenkäytöstä ja ihastumisesta, mutta myös seksuualisuuden pohdinnasta ja paljastamisesta.

Tietosivu: Sekakäyttö ja lääkkeiden väärinkäyttö

Sekakäytöstä puhuttaessa tarkoitetaan kahden tai useamman päihteen käyttöä yhdessä. Sekakäyttöä on esimerkiksi alkoholin ja lääkkeiden tai alkoholin ja huumeiden käyttäminen samaan aikaan.

Tarina: Kaikesta selviää - Vai selviääkö?

Haluaisin jakaa oman tarinani,oman elämäni polun tänne, se ei ole helppoa luettavaa, eikä se ehkä sovi kaikille, mutta voin sanoa että olen kokenut paljon enemmän mitä oman ikäiseni yleensä.

Tarina: Ahdistus

No siis mua on koulukiusattu mun koko elämän.

Tarina: Dänkki tuli järki lähti

2018 koitin ekaa kertaa kannabista. Alkuun se oli kivaa ja kaikki oli hyvin. Mulla oli jo ennen tätä ongelmaa alkoholin ja esimerkiksi bentsojen kanssa. Hiisasin koko vuoden.

Tarina: Ehkä vähän outo

Oon ite ihan sika poikamainen, ja suurimmilta osin kaverit on poikia. Olen siis itse tyttö, vaikka välillä tuntuu pojalta, välillä tytöltä.

Tarina: Ekat kerrat

Eli tässä tarinassa, mä kerron mun ekoista kerroista, joita mä oon kokenu. Eli ensimmäinen:

Tarina: Ekat kerrat päihteiden kanssa

Tosiaan ikää nyt reilu 17 vuotta ja kaikki kokeilut on tapahtunu 13-14 välillä. Nuuska:

Tarina: En tiedä mitä pistäisi tehdä, en jaksa enää

Joo elikkäs oon 13-vuotias tyttö. En tiedä miten aloittaisin tän. Mulla on paska olla koko ajan. Jouduin laitokseen n.2 vuotta sitten äitienpäivänä. Vanhemmat eros ku olin 4 luokalla.

Tarina: Epäselvää

Oon 14 ja aloin viillellä, ku olin jotai 12. Se lähti siitä, että isoveli oli viillelly ja näin veriset lakanat kylppäris ja kysyin mutsilta, miks näis on verta.

Tarina: Huumepolitiikka

"Haluutsä?" Mä otin, ajattelin kokeilla, halusin tietää miltä se tuntu kerta siitä niin puhuttiin. Muisti sumenee, alan oksentamaan ja lihakset kramppaa. Sydäntä puristaa ja tuntuu että kohta se pysähtyy. Ensimmäinen kannabiskokeilu.

Tarina: Itkettää

Eli oon siis marraskuussa 15 vuotta täyttävä tyttö.

Tarina: Jotenkin ei vaan onnistu.

Olen kirjoittanut tänne jo kerran mun päihdekäytöstä. Kerroin siellä lyhyesti siitä miten mun koulu kusi täysin viimesen parin vuoden aikana ja miten se kusee edelleen.

Tarina: Juuh Elämä On Perseestä

Juuh, tota noi, ihan ekaks mä haluan sanoa että monella muullaki ku vaan mulla saattaa olla asiat ihan päi helvettiä joten älkää ottako tätä silleen että yrittäisin jotenki hakea sääliä mutta, kun ei ole ketään kehen olis tarpeeks luottoa ettei menis kertoo kellekkää vittuilioille niin kerron sitten tänne.

Tarina: Känniläinen liikkeellä

Olin pelaamassa kahden pikkuveljeni kanssa frisbeegolffia. Aloitettiin kentän lähtöpaikalta. Aloitettuamme pelin paikalle saapui  55-vuotias mies, joka vaikutti aluksi ihan mukavalta. Huomasin melkein heti, että se oli umpikännissä.

Tarina: Käyttävätkö huumeet sinua?

Moi, oon 24 v nuori mies, jolla kosahti asiat käsiin muutaman vuosi sitten... Kavereiden kanssa alettiin ryyppäämisen ohella käyttää mm kannabista.

Tarina: Kiusaaminen ja päihteiden käyttö

Harrastin kilpatanssia 4 vuotta ja kun oli se neljäs vuosi mua ei enää otettu paljoo mihinkään mukaan.

Tarina: Kiusaaminen, viiltely, itsemurha-ajatukset…

En tiedä miten oikeen alottaisin mut joo siis kaikki alko siitä kun olin tosi pieni ja mä jouduin kärsimään tosi pahaa perheväkivalta ja muistan siitä ajasta tosi paljon mutta se tuo mulle tosi pah

Tarina: Lasinen lapsuus

Päällepäin näytimme aivan tavalliselta keskiluokkaiselta perheeltä, löytyi rivitalo ja tila-auto, jolla kuskattiin lapsia futisharkkoihin.

Tarina: Let's drink

13-vuotias tyttö, aika yksinäinen ja masentunut. Koulussa on kauhean ahdistavaa ja tiedän mitä muut musta ajattelee.

Tarina: Luotin huomiseen

Nykyään pärjään ihan hyvin, mutta jos just oikeella hetkellä ja just ne oikeet tyypit ei olis tullut mun elämään, kaikki vois olla ja oliskin ihan toisin.

Tarina: Masentunu

Eli siis, olin ala-asteella tosi ilonen ja omalaatunen tyyppi jolla oli mota kaveria. Kolmosella meidän luokalle tuli yks tyttö, joka oli 6. luokkaan asti mukava tai niin ainakin luulin...

Tarina: Miksi juuri minä

Rakas mielenterveysongelma, en ensin uskonut sinun olevan totta, ennen kuin otit vallan elämästäni. Nyt en muista enää miten elin ilman sinua.

Tarina: Minun tarinani

Olen siis 17-vuotias poika ja olen joutunut "syöksykierteeseen" päihteiden takia. Ensi kosketukseni pähteisiin tapahtui ollessani 12-vuotias, jolloin aloin polttamaan tupakkaa.

Tarina: Näin mä jäin kiinni päihteistä

Olen 12.v tyttö joka jäi kiinni päihteistä. Nyt kerron mitä tapahtui. Eli kaikki alkoi kun olin koulussa ja toinen mun kavereista kysyi että kokeillaanko jotain päihteitä joita me saataisiin hommattua. Noh mä tietenkin lähin tähän mukaan ja menin viikonloppuna yöksi niille. Mun kaveri kertoo että hänellä on tupakkaa ja Lonkeroa.

Tarina: Ongelmia

Joo siis oon 13-vuotias tyttö ja siirryin jonku aikaa sitte yläasteelle. Sielä tutustuin pariin tyttöön ja meistä tuli hyvii ystävii. Mut sit selvis et ne juo alkoholii ja polttaa yms.

Tarina: Päihdehelvetin alku?

Olen 19-vuotias miehenalku. Aloitin ensimmäiset päihdekokeilut 15-vuotiaana tupakalla, johon jäin samantien koukkuun.