Aihe: masennus

Tietosivu: Apua masennukseen ja ahdistukseen?

Olen 17-vuotias ja olen jo kaksi vuotta kärsinyt jonkinlaisista mielenterveydellisistä ongelmista. Kaksi vuotta sitten huomasin tuntevani itseni surulliseksi ja että elämässä ei ole mitään järkeä.

Tietosivu: Apua viiltelyyn

Nuorilla tulisi olla tosiasioihin pohjautuvaa tietoa viiltelystä, jotta viiltelevä nuori tiedostaisi tarvitsevansa apua. 

Tietosivu: Itsetuhoisuus

Miksi jotkut selviävät lähes miten suuresta kärsimyksestä tahansa? Miksi toiset vaipuvat samoissa tai samankaltaisissa tilanteissa lamauttavaan epätoivoon?

Tietosivu: Kenelle kannattaa puhua masennuksesta?

Epäilen, että olen masentunut. Masennus on ollut ehkä pidemmänkin aikaa, noin vuoden. Kenelle pitäisi mennä puhumaan? Ja tarkoitan ihan ammattiapua.

Tietosivu: Kiusaaminen

Kiusaamisesta ajatellaan usein harhaanjohtavasti, että kiusaaminen olisi kiusatun erilaisuuden syy. Kiusatuksi voi joutua kuka tahansa tavallinen lapsi tai nuori.

Tietosivu: Loppuuko vainoharhaisuus kannabiksen käytön loputtua?

Olen kesän aikana lomaillut ja poltellut ystävieni kanssa satunnaisesti kannabista. Nyt haluaisin lopettaa kyseisen huumeen käytön, koska olen huomannut oireita, kuten vainoharhaisuutta.

Tietosivu: Masennus

Masennus on nuorilla varsin yleinen mielialahäiriö. Vakavasti masentuneiden nuorten (12–22-vuotiaat) määrä on vaihdellut eri tutkimuksissa 2–10 prosentin välillä.

Tietosivu: Mielenterveyden häiriöt ja työllistyminen

Nuoruusikään kuuluu monenlaisia fyysisiä, sosiaalisia ja psyykkisiä muutoksia, joiden kautta kuljetaan kohti aikuisuutta ja itsenäistä selviytymistä elämässä.

Tietosivu: Miten tuen masentunutta kaveria?

Kaverillani on masennus ja yritän auttaa parhaani mukaan. Monesti kuitenkin tuntuu, ettei mikään riitä. Miten voin parhaiten auttaa ja tukea kaveria?

Tietosivu: Paha olo ja juominen

Hanneksen tyttöystävä lähti. Sen kummempaa selitystä ei tullut, jos sillä nyt mitään merkitystäkään enää oli. Perinteisesti tekstari vaan, että se on sitten niinku ohi. Oli sitten jotkut bileet.

Tietosivu: Psykologi Saana Sarparanta

Sisältö:

Tietosivu: Viiltely

Itsensä viiltäminen, viiltely, on yksi itsetuhoisuuden muoto. Se on toisaalta maailmanlaajuinen ja vanha ilmiö, mutta kussakin kulttuurissa sillä on omat taustekijänsä.

Tarina: "Kaikki hyvin"

Tässä vahingossa eksyin tälle sivustolle ja luin muitten tarinoita. Ajattelin että vois tässä tylsyyttäni kirjoittaa oman tarinani.

Tarina: "Se mikä suo sattuu se muo raastaa"

Tämä on "tarina" omasta elämästäni tähän asti lähti jo päiväkodista. Minua kiusattiin jo silloin ja se musersi minua tietämättäni. Minua nimiteltiin oikeastaan kaikesta.

Tarina: "Tapa ittes tai mä tapan sut"

Vaihdoin nyt syksyllä uuteen kouluun, mun edellisessä koulussa oli hirveetä. Olin siellä 6 vuotta. Se alko niin et heti kun tulin siihen kouluun 2lk puolessa välissä niin mua alettiin kiusaan. Mun kenkii heiteltiin ulos, kasteltii hanassa ja laitettiin vessänpönttöön.

Tarina: 7 vuotta koulukiusattu, aina koulukiusattu?

Olipa kerran pieni tyttö. Hän syntyi pienessä kylässä, maatilalla, onnelliseen perheeseen. Tyttö eli onnellisena kunnes hänen piti lähteä esikouluun. Eskarissa kaikki alkoi. Tyttöä syrjittiin.

Tarina: Ahdistus

No siis mua on koulukiusattu mun koko elämän.

Tarina: Ahdistusta ja masennusta

Oon ollu pirteä 13v poika. Kesällä mul alko masennus huomasin sen ku kaveri sano et syö jtn, sanoin että en jaksa ja en ollu syöny 15h mitään.

Tarina: Ahistaa

Moi. Oon kirjottanu tänne aijemminki, mut aattelin ny kirjottaa uudellee. Joten kuten varmaa näkyy oon 14 vuotias ja tyttö.

Tarina: Äidin itsemurhayritys ja masennukseni

Hei, ajattelin että kirjoittaminen auttaa joten ajattelin kokeilla. Aloitan vaikka siitä että tarina tulee olemaan monimutkainen, perhekuvioni on mitä on.

Tarina: Ajatuksiani, mutta lyhyesti ja epäselvästi

Hei. Oon semmoinen 13-vuotias tyyppi. Pyydän, ettette iän perusteella kuitenkaan vielä tuomitse. Tää voi hyvinkin olla pitkä ja epäselvä teksti, joten valmistaudu?

Tarina: Ajoin itseni nurkkaan omilla vaatimuksillani

Viime vuonna tapahtu jotain, mikä muutti mun elämän! Oon aina ollut täydellisyyttä tavoitteleva ihminen ja vaadin iteltä aina tosi paljon. No, viime vuosi oli mulle elämäni vaikeinta aikaa.

Tarina: Ala-asteelta ei löydä tosirakkautta

Moi! Oon 12-vuotias tyttö ja aattelin jakaa tarinan mun pitkäkestoisesta ihastuksestani.

Tarina: Alan olla taas loppu...

Muistan, kun pienenä olin aina iloinen. En malttanut mennä nukkumaan, kun odotin, että seuraava päivä koittaisi.

Tarina: Amisfilosofi

Tässä kun on ehtiny kasvaa 18v nuoreksi mieheksi niin eteen on tullut aika paljon sellaista, mitä kenenkään ei mun mielestäni täytyisi joutua kärsimään.

Tarina: Apua!

Mun elämä on ollut yks epäonnistuneiden sattumusten sarja. Olin neljä, kun mun isoveli 10v. seksuaalisesti hyväksikäytti minua. Koko peruskoulun ajan minua kiusattiin.

Tarina: Aurinko laskee vain noustakseen uudelleen

Kylmän kirpeä lokakuun ilma tulvahti vastaan kun avasin asuntoni oven ja lähdin polkemaan koululle. Menin vasta ruokailuille, koska en ollut jaksanut herätä aamulla.

Tarina: Born To Lose

Oon 14 v tyttö ja halusin jakaa mun tarinani. Hoito/eskariaikoina olin tosi "kovis". Sillon olin ihan perus nuori tyttö, mutta kaikki kolahti muhun pahemmin, kun tulin kouluun.

Tarina: Dänkki tuli järki lähti

2018 koitin ekaa kertaa kannabista. Alkuun se oli kivaa ja kaikki oli hyvin. Mulla oli jo ennen tätä ongelmaa alkoholin ja esimerkiksi bentsojen kanssa. Hiisasin koko vuoden.

Tarina: E.M.

Olen rakastunut E:hen syvästi enkä pääse tunteistani eroon. Olen alkanut käyttämään päihteitä hänen takia. Hän vihaa minua, vaikka en ole tehnyt mitään väärää sillä eihän tunteille voi mitään.