Aihe: koulu

Tietosivu: Koulu-uupumus

Suhtaudutko aamulla herätessäsi päivän haasteisiin toiveikkaasti ja uteliaasti? Tunnetko koulussa itsesi innostuneeksi, päteväksi, vireäksi ja varmaksi?

Tietosivu: Koulukuraattori Leni

Sisältö:

Tietosivu: Koulutus- ja ammatinvalinta

Ihmisen hyvinvoinnin perusta on päästä käyttämään osaamistaan ja kykyjään. On uskallettava vaatia itselleen oikeutta tutustua ja kokeilla erilaista tekemistä ja opiskelua.

Tietosivu: Nuorten yhteiskuntatakuu – ilman työtä ja opiskelupaikkaa?

Joka vuosi noin 4000 Suomessa asuvaa nuorta jää ilman peruskoulun jälkeistä koulutuspaikkaa. Tämän lisäksi lukion ja ammatillisen koulutuksen keskeyttävät useat nuoret joka vuosi.

Tietosivu: Opettaja Kaisa

Voiko koulunkäyntiin saada helpotusta, jos kotona on vaikeaa? Voiko opettaja auttaa, jos lapsi on yksinäinen tai häntä kiusataan? Millaista tukea opettajalta voi saada?

Tietosivu: Oppimisvaikeudet

Oppimisvaikeuksista puhuttaessa suurimmalle osalle tulee mieleen lukemisen ongelmat.

Tietosivu: Videot

Mistä apua? -videot käsittelevät mm. kiusaamista, viiltelyä, masennusta, päihteidenkäyttöä ja pahaa oloa - mistä niihin voi hakea apua ja mitä siellä tapahtuu? Videoilla kertomassa: 

Tarina: Erilainen?

Kun olin 2. luokalla huomattiin, että minulla on oppimisessa vaikeuksia. Minulle pyydettiin tukiopetusta, mutta en saanut sitä.

Tarina: .

moi oon 09/13 tyttö Treelt mulla on vaikeuksia herätä aamulla ja syödä. Mä en syö kun vaa pari kertaa päiväs. Mulla on jatkuvasti nälkä mutten suostu syömään. Koulus mä syön tosi harvoin.

Tarina: 9-luokka stressaa liikaa

Moi

Tarina: ?

Sori ku tuun tänne valittaa pienistä ongelmistani, mut nyt tuntuu siltä et on pakko avautuu. Täs tarinas on feikkinimet. Eskari—2lk Olin semmonen kaikkien kaveri, vaikkakin Pinja oli mun bestis.

Tarina: Ahdistus

Moi, en tiiä miten aloittaisin tän joten mennään suoraan asiaan... Eli siis menin nelosluokalle 2019 vuoden syksyllä ja mulla oli kaikki siihen mennessä mahtavasti.

Tarina: Aika vattumainen fiilis....

En tiedä mistä pitäisi edes aloittaa.. Viillelly oon noin 5 kk ja itsemurhaa oon harkinnu muutaman kuukauden nyt. Haluan pois! En mä halua opiskella monta vuotta, jotta saan työn, jotta voin tehdä sitä kunnes oon liian vanha ja raihnainen ja sitten vaan kitua ja kuolla! Elämässä ei ole mitään hyvää....

Tarina: Ansaitsinko tämän?

Olen 14-vuotias tyttö. Kun yläaste alkoi, menin täysin uuteen kouluun. Tutustuin koulusta mukavan oloiseen poikaan. Olimme jonkun aikaa kavereita

Tarina: Asiaa

Tosiaankin oon menossa kutoselle ja mulla olisi pientä murehdittavaa... Mun yksi hyvä ystävä lähtee yläasteelle sitten kun kesäloma loppuu. Ja mulla on vaan 2 ystävää, joihin en oikein luota.

Tarina: Ei kannata jäädä porukasta

Eli ekalla luokalla miun luokassa oli 6 tyyppiä ja kaikki oli hyvin. Sitte yks jäi luokalle ja meit oli enää vaa viis. Kaks tyttöö, kaks poikaa ja mie. Ala-asteella mie leikin ja pyörin vuotta vanhempien kans ja ku ne lähti yläastelle olin sit vuotta nuorempien kans.

Tarina: Ei ketään

Moi oon 14v tyttö. Asun tosi pienel paikkakunnalla, joten mun luokka on ollu lähes sama 1.lk saakka.

Tarina: Ei ketään jolle puhuu

Moi, ajattelin kertoo vähän mun elämästä, kun nyt ei oo ketään kelle puhuu. Oon siis 03 syntynyt tyttö Turusta ja käyn nyt 7 luokkaa.

Tarina: Ei kiinnosta

En saa minkäänlaista tyydytystä opiskelusta, joten en ole jaksanut opiskella. En usko, että kaikesta mitä koulussa opetetaan on juuri minulle hyötyä.

Tarina: Ei taas...

Oon 13 vuotias tyttö ja oon kirjottanut tänne ennenkin.

Tarina: elämää

Joo hei. Musta tuntuu et oon vaa huonompi ku kaikki muut :)). Keväällä hengasin kokoajan mun kavereiden kans ja meillä meni tosi hyvin.

Tarina: Elämäni

Hoi, olen 17v tyttö. Miulla on yksi suuri ongelma elämässäni ja se on syöminen.

Tarina: En jaksa tätä enää

Sanon aamulla, että menen kouluun, mutta makaan vieläkin sohvalla kun muut tulevat kotiin.

Tarina: En keksi otsikkoo

Joo tota siis ajattelin vaan että voisin purkaa ajatulsiani tänne ja kenenkään ei tartte lukee tätä ellei välttämättä haluu...

Tarina: En tiedä

Päätin nyt kirjottaa oman tarinani tänne, ja tää on eka kerta ku tänne kirjotan

Tarina: En tiedä mitä tehdä, ahdistaa!

2022 vuoden alku on ollut kamalinta mitä ikinä mulle on käynyt!

Tarina: En vissiin riitäkkään.

Vuoden 2022 alku oli aivan kamala, haluaisin koko aika käydä läpi vain edellistä vuotta uusiks. Harrastan urheilua joka rajottaa mun elämää, mutta pidän tästä lajista.

Tarina: Erilainen

Olen hyvässä perheessä ja siten menee hyvin. Mutta koulu on mulle se kipupaikka. Meen 6b luokalle ja mulla on pieni kaveripiiri, mutta kaikkiin ei voi aina luottaa.

Tarina: Erilainen kuin muut

Pienenä aina kun ajettiin koulun ja eskarin ohitse, kysyin; "Milloin mä tonne pääsen?" Jankkasin sitä joka kerta iskältä ja äidiltä. Kun minä sinne sitten pääsin, sain paljon kavereita. Mutta... Mua alettiin kiusaamaan. Tuntui kuin yli puolet eskarista olisi hyljeksinyt mua.

Tarina: Eskarista seiskaluokkaan, elämä on ollut välillä hel***tiä

Menin eskariin 2014 ja alus meni hyvin. Mul oli frendei mut mun ryhmäs oli kaks poikaa jotka kiusas mua.