Aihe: alkoholi

Tietosivu: ADHD ja päihteidenkäyttö

Nuorista ja aikuisista noin 2-4 %:lla on ADHD, tarkkaavuus- ja/tai ylivilkkaushäiriö.

Tietosivu: Äidiksi tulossa - ei alkoholia raskausaikana

Animaation muistuttaa alkoholin haitallisuudesta sikiölle.

Tietosivu: Alkoholi

Mitä se on?

Tietosivu: Alkoholi ja armeija

Suomessa armeijasta on vuosien saatossa kertyä lukuisia tarinoita, myyttejä ja urbaanilegendoja.

Tietosivu: Alkoholi ja seksi

Humalassa moni tuntee olonsa rentoutuvan ja estojensa tai ujoutensa vähenevän. Melko pienikin määrä alkoholia voi saada seksuaaliset halut lisääntymään ja olon tuntumaan seksikkäältä.

Tietosivu: Alkoholin liikakäytön riskit

Piirrosanimaation aiheena ovat alkoholin liikakäytöstä aiheutuvat riskit. Animaatio valottaa liiallisesta alkoholinkäytöstä aiheutuvia haittoja ja kartoittaa suomalaisia riskikäyttäjätyyppejä.

Tietosivu: Alkoholivisa

Tietosivu: Annoslaskuri

Selaimesi ei tue JavaScriptia!

Tietosivu: Bilevisa

Tietosivu: Juominen ja juhliminen

Nuorten humalahakuinen juominen on yleinen puheenaihe. Pelätään, että alkoholipitoinen juhliminen riistäytyy käsistä.

Tietosivu: Juomisen sosiaalinen paine

Juomisen viehätys perustuu varsinkin nuorilla useimmiten hyvään seuraan. Juomistilanteet antavat mahdollisuuden kokea ja näyttää yhteenkuuluvuuden tunteita muiden kanssa.

Tietosivu: Kalorilaskuri

Selaimesi ei tue JavaScriptia!

Tietosivu: Kannabiksen ja alkoholin yhteiskäyttö

Kymmeniä vuosia Suomessakin on käyty keskustelua siitä kumpi päihteistä, alkoholi vai kannabis, on haitallisempaa.

Tietosivu: Läheisen aikuisen päihteidenkäyttö

Juovatkohan vanhempani liikaa? Miksi minua nolottaa kutsua kavereita kotiini? Mitä voisin tehdä asialle? Olenkohan ainoa, joita nämä asiat mietityttävät?

Tietosivu: Miksi alkoholia juodaan?

Alkoholia juodaan Suomessa ja muualla usein silloin, kun kaveriporukat kokoontuvat. Alkoholi rentouttaa ja antaa rohkeutta lähestyä kiinnostavaa henkilöä.

Tietosivu: Miten autan veljeäni, joka juo liikaa?

Veljeni käyttää suuria alkoholimääriä useita kertoja viikossa, eikä näe tai halua nähdä sen vaikutuksia lähipiiriin.

Tietosivu: Miten pääsen eroon riippuvuudesta?

Olen 16-vuotias ja tuntuu, että olen jo nyt ihan koukussa alkoholiin. Koeviikkoja lukuun ottamatta ollaan kavereiden kanssa aina porukalla bilettämässä jossakin.

Tietosivu: Nuorisotyöntekijät Anki ja Sami

Sisältö:

Tietosivu: Paha olo ja juominen

Hanneksen tyttöystävä lähti. Sen kummempaa selitystä ei tullut, jos sillä nyt mitään merkitystäkään enää oli. Perinteisesti tekstari vaan, että se on sitten niinku ohi. Oli sitten jotkut bileet.

Tietosivu: Päihdevisa

Tietosivu: Päihteet ja aivot

Miksi alkoholi vie muistin? Miksi ekstaasinkäyttäjä masentuu? Mistä vieroitusoireet johtuvat?

Tietosivu: Promillelaskuri

Selaimesi ei tue JavaScriptia!

Tietosivu: Rattijuopumus

Osa nuorista käyttää alkoholia humalahakuisesti. Todennäköisesti juuri tämän ryhmän riski syyllistyä rattijuopumukseen on lisääntynyt.

Tietosivu: School's out

School's out on nuorille suunnattu draamaelokuva paineenalaisesta päihteidenkäytöstä, ystävyydestä ja ihastumisesta. Janette on juuri valmistumassa peruskoulusta ja päättäjäisjuhla lähenee. Mitä käy, kun parhaat kaverit suunnittelevat jo, mitä juovat, 18 vuotta täyttänyt isosisko ehdottaa, että voisi hakea juhlajuomia ja ihastukseenkin täytyy tehdä vaikutus?

Tietosivu: School's out 2

Ensimmäisen elokuvan lailla School's out 2 on nuorille suunnattu draamaelokuva ystävyydestä, päihteidenkäytöstä ja ihastumisesta, mutta myös seksuualisuuden pohdinnasta ja paljastamisesta.

Tietosivu: Sekakäyttö ja lääkkeiden väärinkäyttö

Sekakäytöstä puhuttaessa tarkoitetaan kahden tai useamman päihteen käyttöä yhdessä. Sekakäyttöä on esimerkiksi alkoholin ja lääkkeiden tai alkoholin ja huumeiden käyttäminen samaan aikaan.

Tietosivu: Vanhemmat kännäävät, mitä teen?

Miten saan vanhemmat lopettamaan juomisen? Tehtävä on varmasti mahdoton, eikä mikään ole auttanut 10 vuoden aikana. En jaksa enää katella kännäämistä, sekoilua ja uhkailua. Mitä tehdä?

Tarina: "Menestymisen" kova hinta

Hei, ajattelin ehkä jakaa tänne hieman toisenlaisen tarinan. Isäni on vakava alkoholisti ja tämän vuoksi elämässäni on pienestä pitäen ollut enemmän ja vähemmän haasteita. Haasteista huolimatta tein jo hyvin nuorena päätöksen siitä, että minusta ei tule koskaan saman lainen kuin isästäni.

Tarina: Ahdistava pakomatka

Lääkkeitä ja alkoholia. Päässäni pyöri, oksetti, nauratti, itketti, en välittänyt mistään, en tuntenut mitään enkä pysynyt pystyssä. Ambulanssi kaarsi kulman takaa, aloin panikoida.

Tarina: Äidin juominen

Olen nyt 14 vuotta täyttänyt tyttö, jonka äiti juo hirveästi. Joka päivä saan pelätä, että kun äiti tulee töistä, sillä on viinitonkka mukana. Äiti siis on viinin ystävä.